Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pred dvomi dňami ohlásili jeho skon, voči čomu sa ohradil. Dnes zomrel hviezdny spevák naozaj
Zdielať na
Hudba

Pred dvomi dňami ohlásili jeho skon, voči čomu sa ohradil. Dnes zomrel hviezdny spevák naozaj

Zdroj: SITA

Pred dvomi dňami obletela svet správa o skone priekopníka rock and rollu a "prvého veľkého divocha" v tomto žánri, 87- ročného Jerryho Lee Lewisa. Obvykle veľmi dobre informovaný bulvárny portál TMZ však krátko na to správu dementoval, keďže sa vraj Lewisovi najbližší voči tejto správe ohradil. Žiaľ, už v piatok prišla rovnaká správa, tentokrát pravdivá.

​S informáciou prišiel tentokrát rešpektovaný magazín Rolling Stone, pričom už pár dní bolo jasné, že bojuje o život. Azda z toho vznikla aj prvá, vtedy ešte nepradivá správa o skone rokenrolového velikána. Podľa Rolling Stone zomrel 28. októbra vo svojom dome v Desoto County v štáte Mississippi so svojou siedmou manželkou Judith Coghlan po boku. 

Muž, ktorý stál za takými hitmi ako "Whole Lotta Shakin' Goin' On", "Great Balls of Fire" a "Breathless", mal za sebou viac ako 60 rokov kariéry a bol považovaný za hudobnú ikonu. Fanúšikovia vedeli, že Jerryho život plný triumfov a kontroverzií sa blíži ku koncu, keď spevákova sestra Linda Gail Lewisová 25. októbra zverejnila prosbu o modlitby: "Prosím, modlite sa za môjho drahého brata, prežíva ťažké obdobie a práve teraz potrebuje naše modlitby a pozitívne myšlienky".

Pripomeňte si jeden z najväčších Jerryho hitov:

Jerry mal byť v nedeľu 23. októbra uvedený do Siene slávy country hudby, ale namiesto toho napísal, že ľutuje, že sa pre zdravotné problémy nemôže osobne dostaviť. "S úprimným smútkom a sklamaním vám dnes píšem zo svojej postele, namiesto toho, aby som sa s vami mohol osobne podeliť o svoje myšlienky. Snažil som sa zo všetkých síl, aby som nazbieral silu prísť, tak veľmi som sa na to tešil, odkedy som sa o tom dozvedel začiatkom tohto roka. Úprimne sa vám všetkým ospravedlňujem, že som zmeškal toto pekné podujatie, ale dúfam, že sa čoskoro všetci uvidíme. Byť uvedený do Siene slávy country hudby je najvyššia pocta v country hudbe," tak znelo vyjadrenie legendy.

Tento rok utrpel 28. februára menšiu mozgovú príhodu, uvádza sa v oznámení na jeho oficiálnej stránke na Facebooku: "Je so svojou rodinou, zotavuje sa v Memphise a lekári očakávajú úplné uzdravenie. Legenda sa teší, že sa čoskoro vráti do štúdia, aby nahral gospelovú nahrávku, a na cesty, kde bude koncertovať pre svojich fanúšikov." Prognóza bola vtedy dobrá, keďže lekári očakávali, že sa z príhody "úplne zotaví". Za svoj prínos žánru bol už v roku 1986 uvedený do Rock and rollovej siene slávy.

Osobný život Jerryho Lee Lewisa bol poznačený tragédiami. V roku 1962 sa jeho trojročný syn Steve Allen utopil v bazéne. Jeho najstarší syn, 19-ročný Jerry Lee Jr. zomrel v roku 1973 pri autonehode. Jeho štvrtá manželka Jaren Gunn sa utopila v bazéne v roku 1982 krátko po tom, ako sa rozviedli. Jeho piata manželka, Shawn Stephens, bola nájdená mŕtva po predávkovaní sa po 77 dňoch manželstva. Objavili sa obvinenia a špekulácie, že bola zavraždená, napokon ale súd očistil Lewisa od akýchkoľvek obvinení. Jerry Lee Lewis bol sedemkrát ženatý a celkovo mal šesť detí.

Najčítanejšie