Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Česká speváčka dúfa v zázrak! Prišla o vaječník a lekári tehotenstvu už šancu nedávajú
Zdielať na

Česká speváčka dúfa v zázrak! Prišla o vaječník a lekári tehotenstvu už šancu nedávajú

Zdroj: Instagram/MK

Sympatická speváčka, bývalá finalistka známej speváckej súťaže, Markéta Konvičková (27), je už takmer dva roky šťastnou mamičkou rozkošnej dcérky Amálky. Jej cesta k nej ale nebola jednoduchá. Pomerne krátko pred otehotnením musela Markéta riešiť problémy, ktoré súviseli s jej zdravím, ba až so životom, keď jej zistili zhubnú cystu na vaječníku. Svoje trápenie si dlho nechávala iba pre seba a najbližších, kým sa rozhodla aj verejne priznať. Podaktorí sledovatelia na sociálnych sieťach sa jej totiž posmievali, keď pribrala po liekoch a chemoterapii, čo bolo spôsobené zadržiavaním vody v tele. Ale iste aj vďaka jej mladému veku sa jej podarilo všetko prekonať a  materstvo považuje za veľký dar.

​Keď sa Markéte narodila dcérka, zúrila vo svete pandémia covidu, čo ju počas lockdownov izolovalo aj od rodičov, ktorí jej predtým občas pomáhali. Jej partner a otec ich dieťatka René Kaboš je pilot v súkromnej leteckej spoločnosti, ktorá lieta z Bratislavy a nebýva preto často doma. No predsa len si stihli pritom vybudovať nový domov a boli by radi, keby tam pribudol ešte aj ďalší člen rodiny. Lekári však tomu nedávajú takmer žiadnu šancu.

Markéta ale verí na zázraky, ako sa jej potvrdilo aj pri prvom dieťati, že niekedy sa splnia. V roku 2019 sa jej po bežnej gynekologickej prehliadke takmer zrútil svet. "Na vaječníku mi našli cystu veľkosti 4 cm. Poslali ma na laparoskopický zákrok a nález odstránili," zverila sa vtedy zronená speváčka. Svoje problémy so zdravím fanúšikom na sociálnej sieti spočiatku zatajovala. Až po čase sa priznala, že jej lekári museli odstrániť celý jeden vaječník a hrozilo, že príde aj o druhý. Nádej na vlastné dieťa v jej živote by potom bola nulová. Medzitým ale došlo k niečomu nečakanému, a Markéte sa podarilo otehotnieť.

Markéta dcérke venovala pesničku:

So svojím partnerom René Kabošom po spoločnom dieťatku túžili a nechali na prírodu, či im to vyjde, ako priznala Konvičková, keď odpovedala na otázku jednej jej sledovateľke na sociálnej sieti. A pridala aj vtipné vysvetlenie, čo je za tým zázrakom. "Veľa slivovice a kúpeľné prostredie. Ale nie, malá je zázrak. Prišla som o vaječník, a keď sme si mysleli, že je na čase nechať to otvorené, povedali mi, že mám nález na druhom vaječníku a čaká ma ďalšia operácia," uviedla speváčka, ktorá sa pred druhou operáciou chystala nechať si zmraziť vajíčka. Aké radostné muselo byť ale jej prekvapenie, keď jej na klinike oznámili, že je tehotná.

Po narodení dcérky potom písala v eufórii: "Život je aj tak bomba!" Vôbec jej neprekážalo, že bola nevyspatá, nestíhala sa ani poriadne upraviť či najesť, keďže na dcérku bola zväčša sama pre partnerovu pracovnú zaneprázdnenosť. Preto vraj zatiaľ nestihli ani svoju svadbu. Radi by však mali ďalšie dieťa. "Lekári tvrdia, že nie, ale ja verím na zázraky. Jeden leží tu na tejto fotografii," pochválila sa Markéta dcérkou Amálkou a niet pochýb, že jej všetci veľmi držia palce.

Súvisiace články

Najčítanejšie