Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Bílá, Žbirková, Čaputová, ale aj Matovič a iní - všetci plačú za Zagorovou, no k slzám dojal najmä jej manžel Štefan!
Zdielať na

Bílá, Žbirková, Čaputová, ale aj Matovič a iní - všetci plačú za Zagorovou, no k slzám dojal najmä jej manžel Štefan!

Archívna reportáž

Pripomeňte si Hanku v jednej zo starších reportáži TV JOJ

V piatok krátko popoludní obletela Česko aj Slovensko mimoriadne smutná správa. Vo veku 75 rokov odišla na druhý svet po dlhom trápení so zdravotnými problémami legenda Hana Zagorová. Skvelú českú speváčku potrápil covid, no aj postcovidový syndróm, ktorý u nej opäť spustil naplno jej dovtedy utlmenú chorobu krvi, a ešte ju trápila aj ťažká osteoporóza, teda krehké, ľahko lámavé kosti. Na srdcervúcej správe o Hankinom skone môže trošku tlmiť bolesť jej blízkych a fanúšikov len vedomie, že ju už nič nebolí.

​Sociálne siete zaplavili stovky zdieľaní smutnej správy. Hoci všetci vedeli, že Zagorovú trápi zdravie, akosi stále živili nádej, že sa jej podarí problémy zdolať a dočká sa aj vytúženého návratu na pódiá, ako aj nahrávania nového albumu, ktoré plánovala na október. 

Hanka bola nielen skvelá speváčka, ale aj milý, charizmatický človek, a tak nečudo, že sa ňou úprimne smútia všetci, aj kolegovia z brandže. Lucie Bílá napísala "Moje srdce plače", Peter Nagy kolegyni odkázal: "Už si o poschodie vyššie ako my... Ďakujem Ti za všetkých, čo Ťa mali a budú mať vždy radi".

Vypočujte si jeden z najväčších hitov Zagorovej, vo verzii duetu s Marekom Ztraceným:

"... Jej jedinečný hlas bude znieť aj naďalej, no jej neopakovateľný úsmev nám bude chýbať. Česť jej pamiatke," napísala na sociálnej sieti prezidentka Zuzana Čaputová. Neodolal ani minister Matovič, ktorý si spomenul, ako ju s kamarátmi stretli v Prahe: "...nič iné z nás vtedy nestihlo vyjsť ako: 'Dobrý deň, pani Zagorová!' … 'Dobrý deň, hoši' dala tak slovensko-česky. Tak teda, dovidenia, Dáma".

Aj Marta Jandová má zlomené srdce: "Hanička... Šťastnú cestu do neba. Nikdy na to nie sme pripravení. Nikdy tomu nechceme veriť. ... Budeš nám chýbať". Vendula Pizingerová pridala aj milú spomienku: "Vľúdnosti a múdrosti láskyplná Hanka... Taky rady sme sa ako dve ženy rozprávali o všetkom možnom. Dokonca sme chodili na zoštíhľujúce kúry a tam pili šampus na tajňáša! Tak dnes pripíjam sama a nie tajne, ale verejne, z úcty k tebe".

Vypočujte si aj jednu z novších piesní Hanky "Ja nemám strach":

Veľmi dojala aj Katarína Žbirková, ktorá k fotke Hanky s Mekym napísala: "Už sú zase spolu". Skon Zagorovej mimoriadne otriasol spevákom Michalom Davidom, ktorý dokonca spôsobil nehodu. "Bol som taký rozhodený, že som nabúral do eletričky," vysvetľoval svoj skrat spevák pre Blesk.cz. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Miro Zbirka (@mirozbirka)

No slová, ktorá najviac trhajú srdce, dal na sociálnu sieť manžel zosnulej, spevák Štefan Margita. "Hani, láska moja jediná. Ďakujem ti za tridsať krásnych zamilovaných rokov! Na dnešnu 11. hodinu už však nikdy nezabudnem. Strach, úplná beznádej, že som ťa navždy stratil, a že už nie si a nebudeš," napísal a pridal aj silné vyznanie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie