Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Gombitová predstavila prvého hosťa turné
Zdielať na

Gombitová predstavila prvého hosťa turné

Archívna reportáž

Slovenská speváčka Marika Gombitová predstavila prvého hosťa svojho jesenného česko-slovenského turné Vyznanie.

​Na všetkých koncertoch pripravovanej šnúry vystúpi český spevák a skladateľ Richard Pachman, o ktorom v 90. rokoch minulého storočia médiá písali ako o českom Vangelisovi. "Z jeho tvorby vyžaruje dramatickosť a tajuplnosť podčiarknutá duchovnom," vyjadrila sa Gombitová na Pachmanovu adresu.

Pachman je dlhoročný fanúšik známej speváčky. V 80. rokoch minulého storočia sa mu podarilo zoznámiť sa s Gombitovej hudobníkmi, a tak dokonca jazdil po Slovensku v upravenom autobuse s jej aparatúrou.

So speváčkou sa však v tom čase nestretol. Do roku 2017, keď sa konečne zoznámili, ju o svojej práci a živote informoval len listami.

​Gombitová sa napokon po vypočutí nahrávok a priateľskom stretnutí rozhodla Pachmanovi splniť celoživotný sen - na jej turné si zaspievajú na jednom pódiu. "Je dobré, že sa priania plnia. Veľmi rozochvene, s úctou a s úprimnou radosťou sa na koncerty teším," poznamenal interpret, ktorý okrem vlastnej skladby na šnúre predvedie aj Gombitovej autorský song Úlomky spomienok (1990).

​Pachman vystúpi na všetkých štyroch koncertoch pripravovaného turné. Na bratislavský štadión Ondreja Nepelu s Gombitovou zavítajú 5. decembra, v košickej Steel Aréne sa predstavia o týždeň neskôr, 12. decembra a čakajú ich aj koncerty v Brne a Prahe. Termíny českých vystúpení budú známe na jar.

Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie