Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Karel Gott už má HROB! Je krásny, dcérky ho TAKTO s láskou dozdobili!
Zdielať na
Hudba

Karel Gott už má HROB! Je krásny, dcérky ho TAKTO s láskou dozdobili!

Archívna reportáž

Takmer dva mesiace už uplynuli od smutného prvého októbrového dňa, keď svet navždy opustil zlatý slávik, 80-ročný Karel Gott. Najprv sa sa dlho hádalo, kde navždy spočinie, potom sa ešte dlhšie čakalo na to, ako bude vyzerať hrob.

Od soboty rána je to už jasné, píše portál Blesk.cz. Rovnako je jasné aj to, že na podobe hrobu si dala vdova po zosnulom spevákovi, Ivana Gottová, veľmi záležať.

Výrazný, no pritom jednoduchý a elegantný, na čestnom mieste na cintoríne Malvazinky neďaleko Bertramky. Urnu s ostatkami uložila Ivana Gottová do hrobu len v piatok večer.

Doslova len chvíľku pred tým dielo majstri dokončili. "Pani Gottová na jeho príprave veľmi intenzívne pracovala, na celkovom koncepte spolupracovala s akademickým architektom Jiřím Deýlom a inžinierom Pavlom Štruncom," povedala pre Blesk hovorkyňa Gottovcov Aneta Stolzová.

GALÉRIA miesta posledného odpočinku TU

Hrob je celý zo žuly, vertikálna časť z typu Nero Assoluto (absolútna čierna), horizontálna časť z typu Black Impala (čierna antilopa). Gottov portrét je rytina. Meno a dátumy narodenia a úmrtia, nič viac. A jeden dokonalý detail - maličký zlatý slávik sediaci na rohu náhrobku. "Najväčší dôraz sa kládol na to, aby miesto posledného odpočinku zodpovedalo čo najviac predstave pána Karla Gotta a symbolizovalo dôstojnú pamiatku," povedala Stolzová.

Pri hrobe rastie strieborná jedlička, ktorú vianočne vyzdobili. Dve ozdoby sú pritom špeciálne, sú od najmladších dcér maestra. Na jednej píše "Karol" a na druhej "Najlepší otecko". Miesto posledného odpočinku je zámerne zvolené tak, aby sa k nemu mohli ľudia poľahky dostať, hneď v sobotu ráno začali prichádzať prví fanúšikovia, aby Gottovi zapálili sviečku. Ivana verejnosť priam vyzýva k návšteve hrobu, dokonca zverejnila aj mapku.

karelgott.com

​ 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie