Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Miro Žbirka oslavuje narodeniny, dostal darček z vesmíru a prekvapil nádherným DUETOM
Zdielať na
Hudba

Miro Žbirka oslavuje narodeniny, dostal darček z vesmíru a prekvapil nádherným DUETOM

Archívna reportáž

Miro Žbirka dnes oslavuje 67. narodeniny a okrem iných dostal aj jeden výnimočný a nevšedný darček – certifikát o tom, že planétka 1982 UF2 objavená v roku 1982 má meno Žbirka.

​"Je to pre mňa veľká pocta a zároveň zvláštny pocit. Ďakujem pánovi Štefanovi Kürtimu za jeho iniciatívu. Musím si zvyknúť na to, že Žbirka už teraz nie je iba na Zemi, ale aj vo vesmíre," komentoval nezvyčajný dar spevák.

Na narodeniny si Miro Žbirka nadelil aj premiéru nového videoklipu k skladbe Čistý svet z minuloročného Double Albumu. Duetu s nevidomou klavírnou virtuózkou a nezameniteľnou speváčkou Ráchel Skleničkovou dal obrazovú podobu spevákov syn David Žbirka, ktorý sa už postupne stáva dvorným režisérom nových videoklipov.

Pozrite si KLIP:

"Na skladbu Čistý svet máme dobré ohlasy od fanúšikov a verím, že osloví aj ako singel a videoklip. David, s ktorým sa často o muzike rozprávame, vie dobre zhmotniť do obrazu moje predstavy a zároveň pridať aj svoj autorstvom skladby nezaťažený pohľad. Ráchel je čistá muzikálna duša, ktorá vníma hudbu veľmi intenzívne. Trocha som sa o ňu bál ,keď nás David zaviedol do polorozpadnutej budovy bývalej továrne, kde sme klip nakrúcali. Ale v momente, keď jej dal klavír, zvládla všetko," povedal o novom singli a klipe Miro Žbirka.

Hudobná oslava štyridsiatich rokov úspešnej sólovej kariéry Mira Žbirku začína už tento týždeň. Na troch exkluzívnych koncertoch v Londýne, Prahe a Bratislave budú diváci počuť a vidieť všetky obľúbené hity a novinky z oceňovaného Double Albumu.

Súvisiace články

Najčítanejšie