Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nikdy nezabudneme, reagujú na smrť Gotta známe osobnosti
Zdielať na

Nikdy nezabudneme, reagujú na smrť Gotta známe osobnosti

Archívna reportáž

Božský Kája zomrel. Táto smutná správa obletela v stredu dopoludnia nielen Česko a Slovensko. Známe osobnosti reagujú na smrť Karla Gotta na sociálnych sieťach.

"Mám pocit, akoby som prišla o niekoho z rodiny, ako by mi odišiel druhý otec alebo strýko. Niekto, koho som potrebovala v mojom živote," povedala pre FTV Prima Dara Rolins. Z jej hlasu bol zrejmé, že plače. Ako malá si zaspievala s Gottom nesmrteľný hit Zvonky šťastia. 

Jedným z posledných, ktorý spolupracoval s Karlom Gottom bol spevák a moderátor Leoš Mareš. Ich spoločný hit "Být stále mlád" mal na youtube viac ako 10 miliónov videní. 

Na Instagrame zverejnil Leoš Mareš Gottovu fotku so slovami "Nikdy nezabudneme." 

https://www.instagram.com/p/B3G-kMVDJNS/

Mareš pridal ďalší post na Instagrame z jeho koncertu v pražskej O2 aréne. Karel Gott si tam s ním zaspieval Být stále mlád. "Ten potlesk nikdy neutíchne," uviedol moderátor. 

https://www.instagram.com/p/B3HLOhmjnYI/

​Na facebooku zverejnil spoločnú fotku s Gottom Ondrej Kandráč so slovami "Odpočívajte v pokoji, Maestro."

Smúti aj česká spevácka diva Lucie Bílá. "Slová sú zbytočné." uviedla na Instagrame. 

https://www.instagram.com/p/B3HBiTFojpJ/

"Boh sa stretol s Bohom... Moja spomienka na vás bude vždy farebná, ako ste bol vy sám! Ďakujem za vaše slová, váš smiech, za to že som si s vami mohla zaspievať. ˇČlovek nikdy úplne neodíde, dokedy na neho niekto myslí! U vás to tak bude Karle! Milujeme vás!" napísala na sociálnej sieti speváčka Tereza Kerndlová a pripojila spoločnú fotku s Gottom. 

"Karel patril do života každého z nás. Od narodenia nám všetkým znel v ušiach. Som smutná a verím, že mu už je dobre. Najviac teraz myslím na jeho rodinu. Ivanka a dievčatá majú dieru v srdci," povedal pre blesk.cz Marta Jandová. 

Český moderátor Libor Bouček na Instagrame zverejnil čierny printscreen s textom: "Slová došli." 

https://www.instagram.com/p/B3G_rp4oGs1/

Slovenský raper Kali na Instagrame zverejnil fotka Maestra Gotta. So slovami "Kráľ R.I.P."

https://www.instagram.com/p/B3G_3F5DJ7J/

Jedna z prvých, ktorá na úmrtie Gotta reagovala, je Alice Kovácsová. Gott s ňou mal pomer 35 rokov. "Nikto nevie, čo je smrť, a predsa sa jej všetci boja, ako by uznávala, že je najväčším zlom, možno je pre človeka najväčším dobrom," napísala na facebooku citát Platóna. 

"Jeden z najúžasnejších hlasov, ktorý celé desaťročia vnášal radosť do duší Čechov i Slovákov, už nikdy nezaznie," uviedol na fcebooku Peter Pellegrini. 

Na skladbe s dcérou Charlottou Ellou spolupracoval Gott aj s Richardom Krajčom. "Ďakujem za všetko," napísal hudobník na svojom Facebooku. 

"Kájo, moc ma to mrzí, že už vám nikdy nepoviem našu uvítaciu vetu: nebo sa otvorilo, slnko môjho života sa objavilo. Vy ste naozaj slnko a pre mnohých z nás ste neodišiel a niekdy neodídete... máme Vás totiž v srdciach... úprimnú sústrasť Ivanke, Dominike, Lucinke, Charlottke a Nellinke a všetkým blízkym..." napísala Monika Absolonová. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie