Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Famózny spevák je mŕtvy už tri roky, no TERAZ mu vyjde nový album!
Zdielať na

Famózny spevák je mŕtvy už tri roky, no TERAZ mu vyjde nový album!

Archívna reportáž

Spevákov sú na svete milióny, dobrých tisíce, skutočne slávnych len pár desiatok. Medzi najväčšie legendy patrí nepochybne jedinečný pesničkár, básnik s neopakovateľným hlasom a nesmrteľným hitom Hallelujah. V sobotu 21. septembra, by sa dožil 85 rokov.

Kanadský spevák Leonard Cohen zomrel 7. novembra 2016. Pre svet hudby to bola veľká strata, našťastie, zanechal po sebe skutočne bohatú zbierku albumov.

K štrnástim albumom vydaným počas maestrovho života pribudne ďalší. O jeho vydanie sa postaral spevákov syn Adam.

Prvá ukážka z albumu, pieseň The Goal:

Novinka Thanks for the Dance vyjde 22. novembra. Nachádzať sa na ňom bude deväť nových skladieb, ktoré dokončil Cohenov syn. Skladby z nového albumu vznikli z materiálu, ktorý zostal po nahrávaní Cohenovho posledného albumu You Want It Darker z roku 2016.

Z nahrávania štúdiovky vtedy zostali nespracované hudobné skice, niektoré boli už aj naspievané. Na ich dokončení sa spolu s Adamom Cohenom podieľali Javier Mas, ktorý jeho otca sprevádzal na turné, Damien Rice, Leslie Feist, Richard Reed Parry z kapely Arcade Fire, Bryce Dessner z The National, Dustin O’Halloran, Daniel Lanois, zbory Cantus Domus a Shaar Hashomayim, Patrick Watson, Jennifer Warnes, Beck, Jew a Michael Chaves.

Zverejnili aj celý text piesne The Goal:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The Goal ? #theleonardcohentypewriter #leonardcohen #leonardcohenlyrics #thanksforthedance #thegoal

Príspevok, ktorý zdieľa -The Leonard Cohen Typewriter- (@the.leonardcohen.typewriter),

"Pri zostavovaní a aranžovaní hudby na otcov text sme vybrali jeho najcharakteristickejšie hudobné znaky, aby sme ho tak udržali nažive s nami. Čo ma na tomto albume dojíma najviac, je prekvapivá reakcia tých, ktorí ho už počuli. ‘Leonard žije!’, hovoria jeden za druhým," vyjadril sa Adam Cohen.

Súvisiace články

Najčítanejšie