Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
To sú frajeri! Kapela darovala 250 tisíc na výstavbu detskej nemocnice!
Zdielať na

To sú frajeri! Kapela darovala 250 tisíc na výstavbu detskej nemocnice!

Archívne video Archívna reportáž

Krajina, kde stále prekvitá korupcia aj na vládnej úrovni, a ktorá len pomaly sa spamätáva z hlbokej krízy, kam ju stiahol komunizmus. Ak sa má niečo vybudovať, treba tam zháňať peniaze ideálne mimo oficiálnych kanálov. Nie, prekvapivo tentokrát nie je reč o Slovensku.

V Rumunsku sa po páde komunizmu v roku 1989 postavilo iba niekoľko nových nemocníc. Hlavným dôvodom je rozsiahla vládna korupcia. To sa odráža aj na kvalite zdravotnej starostlivosti. A tak prišli zasiahnuť drsní chlapci z USA.

​Metallica darovala na podporu výstavby prvej onkologickej pediatrickej nemocnice v Rumunsku 250-tisíc eur. Najslávnejšia heavy metalová skupina sveta je  veľmi populárna aj v Rumunsku a svoj dar odovzdala pred svojím stredajším vypredaným koncertom v bukureštskej Národnej aréne.

Chlapci z Metallicy zvládnu všetko, aj koncert na Antarktíde:

​​James Hetfield, Kirk Hammett, Lars Ulrich a Robert Trujillo venovali peniaze prostredníctvom svojej nadácie All Within My Hands. Štvrťmilióna eur putovalo do asociácie Daruieste Viata, ktorá sa podieľa na modernizácii rumunskej medicínskej infraštruktúry, zvyšovaní miery prežitia pri onkologických ochoreniach a výstavbe prvej nemocnice pre detskú onkológiu a rádioterapiu v Rumunsku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Thank you to all the fans who attended #MetInBucharest for helping us kick off this last European leg with a bang! With your help and the help of a generous sponsorship by @mastercard, we were able to present @daruiesteviata (The Give Life Association) with €250,000 in support of their #NoiFacemUnSpital initiative, building the first Pediatric Oncology and Radiotherapy Hospital in Romania. #MetallicaGivesBack #AWMH ・・・ #Repost @allwithinmyhandsfoundation ・・・ The final leg of the European tour starts with a very special donation. Together with the fans attending #MetInBucharest and a generous sponsorship from @mastercard, @metallica is able to present @daruiesteviata (The Give Life Association) with €250,000 in support of their #NoiFacemUnSpital initiative, building the first Pediatric Oncology and Radiotherapy Hospital in Romania. #MetallicaGivesBack #AWMH

Príspevok, ktorý zdieľa Metallica (@metallica),

Miera prežitia pri onkologických ochoreniach je podľa skupiny v Rumunsku výrazne nižšia, ako je priemer v krajinách Európskej únie. Výstavba nemocnice sa začala v roku 2018 a dokončenie stavby je plánované v roku 2020.

Súvisiace články

Najčítanejšie