Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rytmus sa zapojil do veľkej výzvy. Rozprávajte sa s DEŤMI!
Zdielať na

Rytmus sa zapojil do veľkej výzvy. Rozprávajte sa s DEŤMI!

Archívna reportáž

Stále vzrastajúci počet útekov detí z domu, zvyšujúci sa počet samovrážd mladých ľudí, šikanovanie aj dehonestujúce správanie spolužiakov v škole. To je v Českej republike smutná realita. A nielen tam.

Môže za to zvyčajne odlišnosť, zlý prospech v škole, či vzájomná nekomunikácia detí a rodičov, drogy a ďalšie. Čo s tým? Iba sa pozerať, alebo niečo aktívne robiť, snažiť sa o zmenu?

Pomoc je potrebná

My sme pre druhú možnosť. Preto vznikol projekt Neboj sa povedať, ktorý bol predstavený v krásnych priestoroch prvorepublikovej vily Miloša Havla na Barrandove.

Celý mesiac ste mohli vidieť na rôznych komunikačných kanáloch a mediálnych platformách červeno-žltú grafiku, neskôr aj s hashtag #NBJSRCT. Spojila sa celá rada známych tvárí, aby vznikol jedinečný videoklip sa odkazy.

Pôvodnú pieseň nahrali mladí speváci a tento klip má počas prvého týždňa viac ako 100 tisíc pozretí. Začínajú sa komunikovať témy, ktoré sú v dobe pred vysvedčením viac ako aktuálne.

"Je to skvelá vec. Sám som si prešiel množstvom stresových situácií, takže dobre viem, že pomoc je niekedy potrebná, " mal jasno moderátor oficiálneho predstavenia projektu, YouTuber a influencer Martin Carevo.

Lepšie miesto pre život

Song, ktorý naspievali Tom Sean, Mína, Eso a Dominika Myslivcová, je jedným z najväčších hitov na YouTube posledných dní. V YouTube trendoch je v TOP 10, navyše vedie v prestížnej Kissparáde.

 "Budeme radi, ak sa zapojí čo najviac ľudí. Zdieľaním, vzdelávaním ostatných vo svojom okolí, v komunikácii. A kto vie, možno spoločne zmeníme svet na lepšie miesto pre život! „My sa o to snažíme," vysvetľoval producent Honza Gajdoš. S projektom sa stotožňujú napríklad Sabina Laurinová, Martin Dejdar, Ilona Csáková, Rytmus a Jasmina Alagic, Eliška Bučková, Kate Matl. Svoj odkaz poslala tiež Týnuš Třešničková, ktorá už vyzerá po svojej nehode oveľa lepšie a celý rad ďalších osobností.

"Každý mal niekedy problémy. A keď je v blízkosti niekto, kto mu s nimi pomôže, je to proste super. Tento projekt je za mňa absolútne výnimočný a mal by ho podporiť úplne každý," tvrdil moderátor Petr Vojnar.

Rozprávať sa s deťmi nielen o tom, čo ich baví a teší, ale aj o tom, čo ich trápi. To vidí ako zásadný krok vpred herečka Sabina Laurinová. Rovnako ako ďalšie známe tváre poslala mladým ľuďom odkaz.

Pieseň Neboj sa povedať si pozrite TU:

Odkaz známych osobností mladým ľuďom nájdete TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie