Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Odkazy celebrít pre zosnulého Nekonečného. Zhodujú sa v jednom
Zdielať na

Odkazy celebrít pre zosnulého Nekonečného. Zhodujú sa v jednom

Archívne video

Náhla smrť večne rozžiareného Dana Nekonečného zasiahla Slovensko aj Česko. Len 52-ročného umelca našli v jeho byte bez známok života. Príčinu smrti vyšetrujú.

Sociálne siete zaplavili odkazy fanúšikov, ale aj známych osobností oboch krajín. Dana Nekonečného si budú všetci pamätať ako vždy veselého, optimistického a "žltého" človeka. V odkazoch rezonuje najmä to, že Dan bol veľmi pozitívny a všade prinášal smiech.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

R.I.P. ? #dannekonecny

Príspevok, ktorý zdieľa Karin Haydu official (@karinhaydu),

Denník Blesk.cz zverejnil viaceré vyjadrenia celebrít. Napríklad československá spevácka legenda Eva Pilarová napísala toto: „Z Dana vždy pršalo zlato. Keď bol u nás na návšteve, museli sme dva týždne vyčesávať z nášho britského kocúra zlatý prach a tri týždne sme ho vysávali. Dan bol jediný človek, ktorý ma donútil, aby som sa ja – pohybové drevo – na javisku hýbala. Tanec to nazývať nebudeme. Mali sme spolu niekoľko duetov, Dan mi s mojím mužom doma predviedli, ako by to malo vyzerať a ja som si to nakrútila a snažila se to naučiť. Honza mal pri mojich pohyboch záchvaty smiechu, takže to bolo niekedy na rozvod, ale Dan se snažil nesmiať. Som z jeho odchodu v šoku a je mi to veľmi ľúto.

​Speváčka Ilona Csáková sa s Danom rozlúčila týmito slovami: „R.I.P. Daniel Nekonečný. Poznali sme sa roky a začínali spolu v kapele Laura a její tygři. Je to smutné. Tak mladý. Úprimnú sústrasť všetkým pozostalým.

​Silné slová použil aj raper a rómsky aktivista Radek Banga: "V tomto šialenom svete zomrel niekto, kto bol pre mnohých bláznom, pre mňa bol však Daniel Nekonečný slnkom, ktorého svit vždy rozžiaril váš svet, nech už bol v akomkoľvek stave. A tak mi často on prišiel ako jediný normálny medzi nami blázni, co se naháňame za preludy niečoho, čo považujeme za šťastie,“ cituje Bangu Super.cz. „Daniel celý život žil v presvedčení, že život je sám osebe nádherná vec, a preto stojí za to každý deň se z neho radovať. A to on aj robil, naplno, a kedykoľvek to len šlo. Tvoje úžasné šialenstvo nám všetkým bude veľmi chýbať, pretože to nikto nedokázal rozžiariť viac, ako ty. Nech ti je zem ľahká a dúfam, že to roztočíš i v hudobnom nebi!“

Režisér Ján Hřebejk, ktorý má na konte napríklad slávne Pelíšky, napísal toto: „Umrel Dan Konečný... Známy ako Nekonečný. Ohromný talent, spolužiak z DAMU, zjavenie počiatku 90. rokov. Neskôr už najmä paródia seba samého. Nakrúcal som pre Šum svistu jeden z prvých klipov, obdivoval Danovu originálnu energiu. Je mi to ľúto.

Súvisiace články

Najčítanejšie