Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Raper po zvyšok života za mrežami? Čelí vysokému TRESTU
Zdielať na

Raper po zvyšok života za mrežami? Čelí vysokému TRESTU

Zdroj: SITA

Kontroverzný americký rapper 6ix9ine sa na súde v New Yorku priznal k členstvu v násilníckom pouličnom gangu, a tiež k tomu, že sa v rámci neho podieľal na pokuse o vraždu člena konkurenčného gangu a na krádežiach.

6ix9ine, vlastným menom Daniel Hernandez, vstúpil podľa vlastných slov do Nine Trey Blood Gangu v roku 2017 a na zločinoch v rámci neho sa podieľal preto, aby postúpil v jeho štruktúre vyššie.

"Robil som to preto, že som si chcel udržať alebo zvýšiť svoje postavenie v Nine Trey," povedal 22-ročný raper pred súdom.

6ix9ine vypovedal na newyorskom súde už minulý týždeň, detaily jeho výpovede však súd zverejnil až v piatok. Raper môže spoluprácou so súdom a priznaním sa k trestným činom, ktorých sa dopustil, dosiahnuť zhovievavosť zo strany súdu a zabezpečiť si menší trest. Inak by mu hrozilo za zločiny, z ktorých je obvinený, až 47-ročné väzenie.

Problémový

"Ospravedlňujem sa súdu, všetkým, ktorým som ublížil, mojej rodine, priateľom aj fanúšikom za to, čo som spravil, a za to, čo som dovolil, aby sa stalo," povedal raper minulý týždeň na súde.

Pojednávanie má pokračovať až 23. januára budúceho roka, 6ix9ine zostane dovtedy vo federálnom väzení na utajenom mieste, čím chce súd predísť snahe o pomstu zo strany iných členov jeho gangu.

​Kontroverznému raperovi sa problémy so zákonom nevyhýbali ani v minulosti. Začiatkom minulého roka porušil podmienku, v ktorej bol po tom, ako ho v roku 2015 odsúdili za sexuálne zneužívanie 13-ročného dievčaťa. Toho sa dopustil v hudobnom videu, v ktorom je znázornené, ako s ním má orálny sex.

Škrtil maloletú

Raper na súde tvrdil, že o neplnoletosti dievčaťa nevedel, naopak, on mal v čase natáčania videa ešte len sedemnásť rokov, a preto nemôže byť odsúdený. Zistilo sa však, že v skutočnosti mal pri natáčaní videa už osemnásť rokov.

Začiatkom roku 2018 ho zas zatkli po tom, ako v obchodnom dome škrtil šestnásťročné dievča.

Newyorský súd si všimol aj to, že 6ix9ine vo svojich videách „neustále propaguje kultúru násilia“. Jeho charakteristickými pohybovými kreáciami sú znázorňovanie streľby a podrezávania hrdla.

Pozrite si priložené VIDEO:

6ix9ine je stále aj jedným z podozrivých v prípade júnovej streľby na konkurenčného rappera Keitha Farrella Cozarta, známeho pod umeleckým menom Chief Keef.

Raper, s ktorým si 6ix9ine pestoval dlhodobo otvorené nepriateľstvo, útok z 22. júna nakoniec prežil. Samotný 6ix9ine bol v čase útoku v Los Angeles, no polícia preveruje aj verziu, že si útok mohol objednať.

Súvisiace články

Najčítanejšie