Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Sokoly letia po Slovensku, aby sa podelili o dobrú hudbu. Na turné ich sprevádza špeciálny hosť
Zdielať na

Sokoly letia po Slovensku, aby sa podelili o dobrú hudbu. Na turné ich sprevádza špeciálny hosť

BRATISLAVA / Zoskupenie muzikantov okolo Ondreja Kandráča s názvom Sokoly vyráža potešiť svojim umením ľudí po celom Slovensku. Partia mladých mužov, ktorí v relácii Všetko čo mám rád na povel zahrajú čokoľvek, sa ale rozhodla ešte predtým zastaviť v štúdiu TV JOJ, aby čo-to prezradili.

Hudobné zoskupenie Sokoly mnohí poznajú z televíznych obrazoviek, konkrétne z relácie "Všetko čo mám rád". Avšak jednotlivých hudobníkov treba predstaviť aj bližšie. Za spev cimbal je zodpovedný Tomáš Oravec, ktorý ale svoje hudobné nadanie nelení ukázať aj na gitare. Rovnako spevákom a hudobníkom je aj Radoslav Duda. Na husle hrá Andrej Záhorec, Juraj Kyseľ dokáže svojimi šikovnými prstami zahrať na kontrabas, Tomáš Labans obsluhuje klavír a najväčší rachot robí Pavol Balčák, ktorý hrá na bicie.  

​Koncertné turné Sokoly začali na Mikuláša v Topoľčiankach a priniesli nie len tradičné koledy, ale aj fúziu s rytmickejšou muzikou. "V repertoári máme tradičné koledy, lebo bez toho by to nešlo, ale okrem toho sme tam zamiešali aj čosi iné," potvrdil Radoslav Duda. Ale turné bude nezvyčajné nielen pre svoju jedinečnú hudbu, ale aj tým, kde sa bude odohrávať. "Chrámy, katedrály, konkatedrály, niektoré budú vykurované, iné budú veľmi studené, takže určite budeme striedať aj oblečenie a veľmi sa na to tešíme," uviedol Tomáš Oravec.

​Sokoly ale nebudú sami, kto prinesie do slovenských miest vianočnú náladu. "Naše pozvanie prijala speváčka ľudových mariánskych piesní - Monika Kandráčová," povedal s nadšením Radoslav Duda. Obyvatelia hlavného mesta sa majú na čo tešiť, keďže vyvrcholenie celého turné bude v Dóme sv. Martina v Bratislave, a to konkrétne 22. decembra. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie