Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do Bratislavy mieria veľké hviezdy, pripravte sa na neopakovateľný jazz
Zdielať na
Hudba

Do Bratislavy mieria veľké hviezdy, pripravte sa na neopakovateľný jazz

Archívna reportáž

Už 1. decembra sa Divadlo Aréna rozozvučí melódiami v štýle etno, world, gypsy, latino ale aj moderným jazzom. Do Bratislavy mieria svetovo uznávaní hudobníci z celého sveta. Chýbať nebudú ani slovenské hviezdy.

Festival otvorí huslistka a primáška Barbora Botošová, vnučka slávneho Berkyho-Mrenicu. Svojou hrou si získala širokú základňu poslucháčov etno a gypsy music.

Na Gypsy Jazz Festivale sa predstaví v spolupráci s klavíristom Arpim Farkašom v ich spoločnom projekte EthnoJazz, ktorý je symbolickým hudobným spojením dvoch rozmanitých svetov, jazzu a etno hudby. 

K dvojici Nikitin – Šrámek sa na Gypsy Jazz Festivale pripojí uznávaný rakúsky bubeník Klemens Marktl. Nikolaj Nikitin a Ľuboš Šrámek si pozvali hosťa z Českej republiky. Na kontrabas zahrá Miroslav Vitouš. 

​Na festival mieria aj ďalšie posily zvučných mien a to svetovo uznávaný bubeník z USA Gregory Hutchinson, Melanie Bong z Nemecka, či muzikanti z Kuby. 

Gregoryho Hutchinsona si môžete vypočuť TU: 

Melanie Bong si môžete vypočuť TU:

Na festivale vystúpi aj predstaviteľ mladej jazzovej generácie, fenomenálny klavirista Alan Bartuš, ktorého otec je slávny jazzman Štefan Bartuš.

Záver Gypsy Jazz Festivalu bude už tradične patriť organizátorovi. Milo Suchomel a jeho orchester sa tento rok stretne na jednom pódiu s Cigánskymi diablami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie