Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
FOTKAMI nabité odovzdávanie hudobných cien MTV
Zdielať na

FOTKAMI nabité odovzdávanie hudobných cien MTV

V newyorskej Radio City Music Hall v noci na dnes vyhlásili víťazov a víťazky MTV Video Music Awards.

Dve hlavné ceny za video roka a pre umelkyňu roka získala kubánsko-americká speváčka Camila Cabello, ktorej prvú trofej vyniesol klip k singlu Havana. Po tri ceny získali spevák a rapper Childish Gambino a rapperka Cardi B.

​Tridsaťštyriročný umelec uspel vďaka skladbe This is America v kategóriách Video s posolstvom, Najlepšia réžia a Najlepšia choreografia.

O deväť rokov mladšiu rodáčku z New Yorku zase ocenili ako Najlepšiu novú umelkyňu, za spoluprácu s Jennifer Lopez a DJ-om Khaledom na skladbe Dinero a za skladbu leta, ktorou sa stal jej singel I Like It.

Piesňou roka sta stala Rockstar od Post Malonea a 21 Savagea. Cenu za najlepšie popové video udelili Ariane Grande za skladbu No Tears Left to Cry. V hip-hopovej kategórii ocenili Nicki Minaj so singlom Chun-Li, v rockovej zase kapelu Imagine Dragons s ich počinom Whatever It Takes a v kategórii latino videoklipov cenu vyhrali J Balvin a Willy William so skladbou Mi Gente.

​Počas slávnostného večera tiež posmrtne ocenili dídžeja a producenta Aviciiho za jeho spoluprácu so speváčkou Ritou Orou na skladbe Lonely Together, ktorej klip im vyniesol cenu za najlepšie tanečné video.

Pozrite si prierez vystúpení zo slávnostného večera:

​Speváčka Jennifer Lopez si počas ceremoniálu prevzala Michael Jackson Video Vanguard Award za úspechy v oblasti hudby a filmu.

​Interpretka, ktorá na udeľovaní predviedla viacero svojich piesní, sa počas príhovoru poďakovala svojim dvom deťom - synovi Maximilianovi a dcére Emme - i jej priateľovi hráčovi bejzbalu Alexovi Rodriguezovi. "Môj život je sladší a lepší, keď si v ňom," povedala svojmu partnerovi.​

​Na udeľovaní si pripomenuli nedávno zosnulú speváčku Arethu Franklin. Poctu jej na pódiu prišla vzdať speváčka Madonna.

Jej vystúpenie sa však stretlo s kritikou verejnosti po tom, čo viac rečnila o sebe ako o nebohej "Kráľovnej soulu".

Pozrite si Madonninu reč:​​

​Počas večera okrem Lopez vystúpili napríklad aj Ariana Grande, Shawn Mendes, Travis Scott, Panic! at the Disco, Post Malone s kapelou Aerosmith či rapper Logic so spevákom Ryanom Tedderom.

Súvisiace články

Najčítanejšie