Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Smutné výročie smrti božskej Marylin. Za prvé fotenie dostala päť dolárov
Zdielať na

Smutné výročie smrti božskej Marylin. Za prvé fotenie dostala päť dolárov

Archívna reportáž

Snívali o nej všetci muži. Dnes, 5. augusta, je to 56 rokov, čo svet prišiel o božskú Marylin. Zomrela vo veku 36 rokov.

Vražda? Samovražda? Dodnes sa nevie, čo sa v osudný deň stalo. Faktom ale je, že svet prišiel o ikonu filmu, ženskej krásy, herečku Marylin Monroe. Mala iba 36 rokov. Podľa všetkého užila smrteľnú dávku sedatív. 

Monroe bola mimoriadne vzdelaná žena. Mala IQ vyššie ako 160. Milovala knihy, vlastnila obrovskú knižnicu. Bolo o nej známe, že stačilo, aby si prečítala desať strán a dokázala si vyfabulovať zvyšok príbehu.

Predtým, než sa stala sexsymbolom, podstúpila dve operácie. Ľahko jej upravili vzhľad nosa a brady. Stal sa z nej dokonalý marketingový produkt. Mala mierny predkus a dokonca koktala.

Nemala jednoduché detstvo. Jej matka sa ju dokonca pokúsila zadusiť vankúšom. Malé dievčatko odobrala sociálka a Marylin bola umiestnená do pestúnskej starostlivosti.

Monroe bola dvakrát tehotná, ale dvakrát potratila. Nemala žiadnych potomkov. 

Jej blond farba vlasov nebola prirodzená. Narodila sa ako brunetka. Podriadila sa ale podmienkam Hollywoodu. 

Hoci bola inteligentná, nedokázala si zapamätať repliky svojej úlohy. Niektoré zábery musela nakrúcať aj viac ako 60-krát.

Zaujímavosťou je, že za jej prvé fotenie jej ponúkli iba päť dolárov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie