Skoro jasno
17°
Bratislava
Vojna o dedičstvo Georga Michaela (†53). Milenca šokoval závet
Zdielať na

Vojna o dedičstvo Georga Michaela (†53). Milenca šokoval závet

Archívna reportáž

Spevák George Michael (†53) sa ani rok a pol po smrti nedočkal zaslúženého odpočinku. Jeho pozostalí stále bojujú o veľké dedičstvo, ktoré sa odhaduje na 128 miliónov dolárov.

George Michael najviac investoval do nehnuteľností. Vlastnil hneď niekoľko víl, z ktorých dve boli pre neho mimoriadne dôležité. 

​Obe sa nachádzajú vo Veľkej Británii. Prvým je sídlo z 18. storočia v Highgate v severnom Londýne s piatimi spálňami, letným domčekom a bazénom. Spevák kúpil rezidenciu od speváčky Annie Lennox (63).

Práve tento dom stál približne osem miliónov libier. Fanúšikovia po jeho smrti kládli pred bránu spomienkové predmety.​

Michael naposledy vydýchol ale niekde inde, a to v dome na brehu rieky Temža v grófstve Oxfordshire hodinu severne od Londýna. Cena je odhadovaná na päť miliónov libier. Interiér videl celý svet, keď si pozval do domu moderátorku Oprah Winfrey (64).

Ďalej vlastnil domy v austrálskom Sydney, dom v Los Angeles či Beverly Hills a Dallase. 

Investoval aj v Európe a to do domu v Saint-Tropez vo Francúzsku. 

Osud jeho obrovského majetku je neistý. Najskôr sa síce zdalo, že by niečo mohol zdediť jeho milenec Fadi Fawaz. Jeho meno ale v závete nie je. 

Dedičstvo by malo pripadnúť Michaelovým sestrám Yiode (58) a o dva roky mladšej Melanii. 

"Fawaz sa odmieta pohnúť z Michaelovho domu. Robí všetko pre to, aby celá vec skončila na súde," uviedol spevákov bratranec. Milencovi ponúkli 15 miliónov dolárov, aby v tichosti odišiel. Ten ale odmietol.

Súvisiace články

Najčítanejšie