Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tina prehovorila o ťažkej chorobe
Zdielať na

Tina prehovorila o ťažkej chorobe

Archívna reportáž

Speváčka Tina (34) sa pred časom úplne stiahla z verejného života. Na sociálnej sieti zverejnila spoveď, v ktorej zhrnula to najťažšie, čo v živote prežila. Otvorene priznala boj s ťažkou chorobou.

Tina sa pred časom stiahla do úzadia a rozhodla sa venovať iba rodine, manželovi Separovi a dvom deťom. 

​Na Instagrame zverejnila úprimnú spoveď, v ktorej opisuje najťažšie chvíle svojho života. 

https://www.instagram.com/p/Bkm8ny-Bz05/?taken-by=tinaslovakia

Dôvodom dlhej odmlky bol boj so sklerózou multiplex. Ide o ochorenie, pri ktorom imunitný systém napáda vlastnú nervovú sústavu. Pacient môže aj zomrieť. 

"Za celý svoj život som stála zoči-voči človeku s diagnózou sklerózy multiplex dvakrát. Prvýkrát to bolo cca pred 25-timi rokmi, malé dievčatko v nemocnici. Neskutočne sa bálo a vtiahlo ma do svojho príbehu so strachom. Druhýkrát to bolo pred rokmi, keď som bola sama hospitalizovaná s čerstvou diagnózou. Tou pani bola nádherná staršia žena. Bola na vozíku, neschopná sama ho používať a mala veľké artikulačné ťažkosti. Bola to bývalá primárka neurologického oddelenia, na ktorom som ležala," píše Tina.

"Veď tá pani to študovala, pracuje s tým celý život, radí ľuďom, ako to celé funguje -  a zrazu vidím, že ono to vôbec nemusí fungovať. Je to individuálne – pacienti, štádium, psychika, level strachu. Kto chce skúsiť, skúsi. Ja som sa rozhodla neskúšať a mne osobne sa na základe dlhodobého pozorovania osvedčilo, že ja som sa rozhodla pre svoj život správne," myslí si.

​Ďalším dôvodom jej finálneho úsudku bolo tiež to, že jej telo absolútne nezvládalo liečbu a nasadené lieky jej vôbec nerobili dobre. 

"Nie je to o tom ignorovať chorobu. Ten chemický „koktejlik“ som si vyskúšala a mne osobne to spôsobovalo stav, že som si 3 dni opakovala, že takto musí byť ľuďom na heroíne. Na štvrtý deň som vedela, že to moje telo naozaj neprijíma," dodáva.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie