Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Zomrel otec Michaela Jacksona
Zdielať na

Zomrel otec Michaela Jacksona

Joe Jackson, otec ikonického speváka Michaela Jacksona, podľahol rakovine. Mal 89 rokov.

Otec kráľa popu zomrel na rakovinu, píše CNN.

​S vážnou chorobou bojoval už dlhší čas. 

Joe Jacskon mal už dlhšiu dobu zdravotné problémy. V roku 2015 utrpel mozgovú príhodu a tri infarkty, po ktorých mu implantovali kardiostimulátor.

Zo života

Joseph Walter "Joe" Jacksonsa narodil 26. júla 1928. Bol otcom jedenástich detí. Synov Jackieho, Tita, Jermainea, Marlona, Brandona, Michaela a Randyho a dcéry Rebbie, La Toyu a Janet mal s manželkou Katherine, s ktorou sa oženil v roku 1949. Dcéru Joh'Vonnie Jackson mu porodila Cheryl Terrell, s ktorou mal údajne 25-ročnú aféru.

Hudobnú kariéru svojich detí začal budovať na začiatku 60. rokov minulého storočia, keď s rodinou žil v meste Gary v Indiane. Jackieho, Tita, Jermainea, Marlona a Michaela, ktorí neskôr tvorili Jackson 5, nútil k intenzívnym nácvikom, vodil ich po súťažiach a vybavil im rôzne vystúpenia vrátane toho v ApolloTheater v newyorskom Harleme, po ktorom sa formácii podarilo podpísať prvú nahrávaciu zmluvu.

V roku 1969 sa mu podarilo vybaviť stretnutie s vydavateľstvom Motown Records, s ktorým Jackson 5 následne podpísali zmluvu a vytvorili pod jeho hlavičkou viacero rekordných hitov, ako je napríklad ABC.

Následne sa Jacksonovci presťahovali do Kalifornie, kde si Joe založil vlastné hudobné vydavateľstvo Ivory Tower International Records. Okrem Michaela, z ktorého sa po odchode z Jackson 5 stal jeden z najpredávanejších spevákov všetkých čias, pomohol Joe v kariére aj dcére Janet, ktorej zaplatil za prvú demonahrávku a dohliadal aj na jej debutový album. V roku 2014 Joea Jacksona uviedli do Siene slávy Rhythm & Blues.

Súvisiace články

Najčítanejšie