Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Svetovo uznávaný skladateľ Goran Bregović ovládne Sereď
Zdielať na

Svetovo uznávaný skladateľ Goran Bregović ovládne Sereď

Balkánsky hudobník sa spolu s kapelou Wedding and Funeral Band predstaví 21. júna v Seredi v rámci letných open-air podujatí IN CASTLE.

Projekt IN CASTLE prináša počas letných mesiacov open-air koncerty známych zahraničných i slovenských hudobníkov do nádherného prostredia Zámockého parku a Amfiteátra v Seredi.

​Sereď privíta 21. júna Gorana Bregovića.

Zistili sme, že predpredaj vstupeniek je už v plnom prúde.

Narodil sa v Sarajeve. V rokoch 1974 až 1989 pôsobil v rockovej skupine Bijelo Dugme, ktorá patrila k najpopulárnejším kapelám bývalej Juhoslávie.

Medzinárodne známym sa stal predovšetkým skladbami, ktoré zložil pre filmy Emira Kusturicu, ako napríklad Dom obesenca, Arizonský sen či Underground.

Vypočujte si skladbu Bubamara, ktorá zaznela v Kusturicovom filme Čierna mačka, biely kocúr:

Spolupracoval s ním aj legendárny americký spevák a hudobník Iggy Pop.

Zimomriavky

Svoj najnovší album Three Letters From Sarajevo (2017)  venoval rodnému Sarajevu. Posolstvom hudby je rešpekt voči každému z týchto troch náboženstiev.

;list=PLTdjg_w2baLlmcR2fbW7pQ1ApH__tzMql

Inštrumentálne atmosférické skladby znejú ako soundtrack k dokumentu, Bregović ich prekladá obľúbenými brass-piesňami. Slovenské publikum sa tak môže pripraviť na kombináciu búrlivej balkánskej tancovačky a emotívnej hudby, z ktorej naskakujú zimomriavky.

Súvisiace články

Najčítanejšie