Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tůma o dramatickom pôrode dcéry. Za všetko môže TÁTO osoba!
Zdielať na

Tůma o dramatickom pôrode dcéry. Za všetko môže TÁTO osoba!

Nela Pocisková (27) je od pondelka dvojnásobnou mamou. Jej pôrod sprevádzali komplikácie. Speváčka a herečka porodila svoju dcérku priamo v aute na ceste do nemocnice, kam už nestihla prísť.

Dcérku Lianku priviedla na svet Nela v aute.

"Keď mala bolesti, volala svojej dule, ktorá jej povedala, že je to v poriadku, že sú to len slabé kŕče," prezradil zdroj blízky Nele redakcii Nového Času.

Pocisková mala všetko naplánované a dohodnuté. Mala rodiť v súkromnej nemocnici v Bratislave.

Začala však mať bolesti, a tak nasadli do auta pri dome v Ivanke pri Dunaji a vyrazili do pôrodnice. Podľa informácií v aute údajne sedela práve samotná dula. 

"Mala som naplánované rodiť s Filipom a so známou v pôrodnici. Filip bol na ceste do pôrodnice, no my sme neodhadli kontrakcie a nestihla som tam prísť. Porodila som naozaj v aute," povedala Nela po dramatickom pôrode.

"Záchranku zavolala žena, ktorá bola s Nelou v aute," prezradil zdroj. Niektorí sa domnievajú, že to mohla byť práve Nelina osobná dula. O ktorú konkrétne išlo, ostáva zatiaľ záhadou, keď­že Nela jej identitu odmietla prezradiť.

Kovbojka

"Nela sa rozhodla, že bude mať pri pôrode okrem mňa aj pôrodnú asistentku alebo dulu, alebo akokoľvek to chceme nazvať. Povedal som, že ja som za to, aby to boli normálne lekári, čiže sa našiel kompromis, že bude rodiť na známej súkromnej klinike u doktorky, ktorá nám rodila aj syna," prezradil pre Plusku Filip.

"Tá pani asistentka podľa mňa neodhadla, že už je to také vážne. Potom som sa už len dozvedel, že už je na svete. A, paradoxne, novinári mi blahoželali skôr, ako som videl svoje dieťa. Pýtali sa ma, ako sa mám, no ja som ešte poriadne nevedel, že čo sa deje. Bola to pekná kovbojka," dodal nahnevaný otec.

Nebola členkou združenia

Občianske združenie Slovenské duly, ktoré ako jediné na Slovensku združuje certifikované duly,  vydáva stanovisko k medializovaným informáciám o pôrode Nely Pociskovej za prítomnosti duly. 

Na základe získaných informácií konštatujeme, že dula, ktorá podľa medializovaných informácií radila v priebehu pôrodu Pociskovej nie je členkou OZ Slovenské duly. 

Členky združenia Slovenské duly prechádzajú vzdelávaním spojeným so záverečnou skúškou a na základe neho získavajú aj potrebnú certifikáciu na výkon povolania. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie