Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hex vydáva album Tebe v limitovanej edícii aj na vinyle
Zdielať na

Hex vydáva album Tebe v limitovanej edícii aj na vinyle

Archívna reportáž

Skupina Hex vydáva album Tebe (2017) v limitovanej edícii aj na vinyle.

"Hrá naozaj pekne a znie trochu inak ako CD. Master na platni je totiž mäkší. Vinyl má aj peknú dizajnovú podobu, je to taký 'meisterstück'," povedal spevák a autor hudby Peter Dudák.

Z nového vinylu má radosť aj basgitarista Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

"V kapele máme radi vinylové platne a dokonca ich zbierame. Ja som sa stal zberateľom pred troma rokmi, je to totiž úplne iný rozmer počúvania hudby. Môj ranný rituál vyzerá tak, že si dám kávu a spolu s dcérkou si pustíme jednu z mojich obľúbených platní. Teším sa, že jej budem môcť púšťať aj naše nové pesničky, pretože napriek tomu, že je malinká, na ne veľmi dobre reaguje," uviedol Yxo.

​Skladby z novej štúdiovky štvorica hudobníkov čoskoro predstaví aj na turné, ktoré odštartuje 5. apríla v Prešove. Kapela do setlistu zaradila popri nových pesničkách aj viacero známych hitov.

"Na turné zahráme plnohodnotný koncert našej kapely. Zaznejú piesne Nezaspím, Ľahký song, Oteckovia a uvažujeme, že zahráme obe verzie, čiže aj Dievčatá. Nebude chýbať best of našej tvorby, z ktorej sa dá už celkom slušne vyberať. Indiánske leto, Nikdy nebolo lepšie, Keď sme sami a mnohé ďalšie skladby," vymenoval Ďuďo.

Vypočujte si pieseň z nového albumu:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie