Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Toto je najveselšia vianočná pesnička tohto roka!
Zdielať na

Toto je najveselšia vianočná pesnička tohto roka!

Aj vy už cítite vo vzduchu krásnu Vianočnú atmosféru? My vo vás tento pocit ešte umocníme spoločne s absolútnou hudobnou a to nie len slovenskou elitou.

Nie sme v žiadnom americkom nahrávacom štúdiu, ale u nás na Kolibe. Otázka teda je, čo tu robí známa americká speváčka Ali Coldwell. "Robím tu nádhernú muziku, stretávam sa tu s nádhernými ľuďmi a musím povedať, do Slovenska som zamilovaná," hovorí Ali Coldwell.

Nie len ona, ale desiatky najlepších muzikantov sa stretli v jednom nádhernom projekte. "Bol tam ešte Tomáš Gajlik, Palo Breza gitara, bicie David Hodek, Ondro Juráši prvá trubka. Proste samé hudobné celebrity," hovorí hudobník Milo Suchomel.

To ale stále nie je všetko. "Tu sme dali dokopy zbory a sláky, to boli tiež famózni hráči z filharmónie," dodáva Suchomel.

Ide o vianočnú pesničku, ktorú síce mnohí roky poznáme, ale v hlave nášho riaditeľa Rola Kubinu vzkrsla nádherná myšlienka. "Mne by v živote nenapadlo tam urobiť big band. Rolo mi takto ťukol, že big band. Tak som sa rozhodol, že to idem robiť," hovorí Milo Suchomel.

Aranžmán songu je teda kompletne prerobený. A toto všetko dokázali talentovaní muzikanti, na čele s Milom Suchomelom a tvorcom nápadu, zbúchať za neuveriteľných pár dní. "Okolo tridsať ľudí do kopy. Tri dni to trvalo prakticky a ešte som zabudol hlavnú vec. Sólo spevy nám naspieval Čekovský v Košiciach. To je ďalší silný element v tejto skladbe. Povedal by som, že blázninec, ale nebojím sa povedať, ako človek, ktorý robí takéto veci, takéto produkcie sa robia mesiace," dodal Suchomel. 

"Doniesol super muzikantov, maestro Suchomel to dirigoval takže to išlo samo," hovorí Jakub Hríbik, producent a majiteľ štúdia PULP.

Ale ako sa do tohto projektu podarilo dostať speváčku z New Yorku? "Bláznivé je, ako sme sa stretli. Ja som nakrúcala môj videoklip včera a on išiel len okolo a ja som ho zbadal ako mi kýva v strede cesty," hovorí Ali Coldwell.

Áno, opäť je reč o tomto človeku. On skutočne dokáže zmanažovať všetko v rekordne krátkom čase. "Podarilo sa Rolovi. Povedal by som, že Rolo je kráľ v týchto veciach, že to vedel takto rýchlo zbúchať," hovorí Milo Suchomel.

"My sme sa to dozvedeli pred pár hodinami, že príde takýto kaliber speváčky. Je to dosť sranda," hovorí Matej Turcer, producent a majiteľ štúdia PULP.

"Najdôležitejšia je radosť z toho. Ja som videl radosť aj keď sme točili s big bandom, že chlapci sa tešili z tej pesničky. David si tam pospevoval, dokonca Monča Bagárová tam s ním bola, tá si to pospevovala. Sláčikáry si to pospevovali, zboristky si to pospevovali, tam sme videli radosť," dodáva Milo Suchomel.

"Už sa neviem dočkať, ako to dopadne. Vianočná hudba, tu u vás v krásnej televízii a krásni ľudia. Beriem to ako úžasnú príležitosť," dodala Ali Codwell.

Vypočujte si novú vianočnú pesničku:

https://www.youtube.com/watch?v=051q85niTFY

Súvisiace články

Najčítanejšie