Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bílá predstavila vianočný singel. Zmenila sa na prvorepublikovú hviezdu
Zdielať na

Bílá predstavila vianočný singel. Zmenila sa na prvorepublikovú hviezdu

Archívna reportáž

Dvadsaťnásobná zlatá slávica Lucie Bílá len pred mesiacom vydala album Bílé Vánoce Lucie Bílé II. a už si zaň v rámci krstu prevzala aj zlaté ocenenie za predaj. Úspechy korunuje premiérou vianočného klipu Jenom klid a vyráža na turné.

Skladba Jenom klid je prerábkou známej vianočnej skladby americkej speváčky Amy Grant - Sleigh Ride z roku 1983. Autorkou nového českého textu k známej melódii je Radůza. A práve táto pieseň je tou, ku ktorej vznikol prvý videoklip z albumu Bíle Vánoce Lucie Bílé II., ktorý vyšiel v posledný októbrový piatok.

Na pľac si česká slávica pozvala priateľov a kolegov z muzikálu Sestra v akcii Pavlu Břínkovú, Ivu Pazderkovú, Václava Noida Bártu, Martina Písaříka, Lukáša Pečenku a mnoho ďalších. Po prvýkrát sa v klipe objaví aj Bílej kapela na čele s Petrom Maláskom.

"Nakrúcanie klipu si vždy užívam a aj tentokrát to bol skvelý deň plný smiechu a zábavy s mojimi priateľmi. Vzala som si k sebe svoju kapelu, Peťa Maláska, kolegov z muzikálu Sestra v akcii a zistila som, že náš otvovický kultúrny dom funguje aj ako filmový ateliér. Spoločne so šesťdesiatimi ľuďmi, ktorí tvorili štáb, sme mali úžasné zázemie a priestor na natáčanie. Z výsledku mám veľkú radosť a veľmi zaň všetkým tvorcom ďakujem," povedala Bílá.

Súvisiace články

Najčítanejšie