Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Depeche Mode predviedli výbornú šou
Zdielať na

Depeche Mode predviedli výbornú šou

Archívne video

BRATISLAVA / David Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher zavítali prvý raz do Bratislavy počas Touring The Angel 11.júna 2006. V sobotu, 20.mája 2017 odohrali na Slovensku už piaty koncert. Piaty a znova unikátny. Aj keď takmer počas celého koncertu pršalo, divákov to vôbec neodradilo. O svojich dojmoch z koncertu píše Miroslav Demín.

Depeche Mode sú totiž charizmatická skupina pre ktorú sa oplatí stáť aj v daždi. David Gahan už nie je najmladší ale svoju typickú tanečnú šou nefláka a predvádza svoje kreácie ako pred desaťročiami.

Martin Gore, muž za klávesami a gitarou je srdcom skupiny a spev v jeho podaní vždy pohladí dušu každého fanúšika. Jasne to dal najavo aj pri interpretácii hitov Home, It´s Question of Lust a Somebody.

Nebeská energia

Prvé tóny intra pred „otvárakom“ Going The Backwards dostali do varu nedočkavých divákov. Silná energia z pódia však pritiahla aj nebeskú energiu. So Much Love ešte odznela bez dažďa. Bola to však otázka času, kedy sa to spustí na publikum aj z hora. Osobne si však myslím, že zlé počasie koncertu vôbec neublížilo. Naopak, dalo mu „nový“, energickejší rozmer.

Viac ako tridsať tisíc divákov sa bavilo a poctivo spievalo hity z nového albumu Spirit ale i osvedčené „klasiky“. Potešilo ma zaradenie Everything Counts do playlistu ako aj pesničky Wrong, World in My Eyes či spomínaná Somebody. Svetelné a grafické efekty k aktuálnemu turné má skupina premyslené a dokonale prepracované. Zvuk bol tiež výborný. Aj nezainteresovaný divák musí uznať, že Depeche Mode sú právom označovaní za jednu z najlepších koncertných skupín všetkých čias.

Po hudobnej stránke patrili medzi vrcholné skladby Stripped, Never Let Me Down Again, Walking in My Shoes a Personal Jesus. Depeche Mode vedia, že na Slovensku ich vždy čakalo a bude čakať vďačné, viacgeneračné publikum. Verme, že v zimnej časti turné sa späť do strednej Európy vrátia. Najbližšie koncerty odohrajú Depeche Mode v Budapešti, Prahe, Varšave ale aj v Mníchove.

Súvisiace články

Najčítanejšie