Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Puskailer prichádza s VEĽKÝM prekvapením
Zdielať na

Puskailer prichádza s VEĽKÝM prekvapením

Narodil sa v Holandsku, žil v Británii ale svoj zázrak nakoniec našiel v krajine rodičov. Svojho času patril k najatraktívnejším superstáristom a to aj pre svoju nie bezchybnú slovenčinu. Naším hosťom je Thomas Puskailer a prichádza s veľkým prekvapením. Rozbieha sa totiž jeho slovenská spevácka kariéra. A to doslova. Spievať bude po slovensky.

Na toto vážne rozhodnutie si atraktívny spevák trúfol po siedmych rokoch, ktoré na Slovensku žije. Nechcel sa nechať zahanbiť, kedže vystupuje aj v divadlách. Na svojom turné chce svojich slovenských fanúšikov potešiť pesničkou "Čakám na zázrak", ktorú bude spievať v ich rodnej reči. 

Slovenský Puskailer

Zaujímavé je, akým spôsobom si takéto pesničky píše. Jeho najnovší singel napísal najprv v angličtine a textár Martin Sarvaš mu ich vrátil späť v slovenčine. So známym textárom sa stretol pred siedmymi rokmi v muzikály Boyband, ktorého pesničky Martin pretextoval. A potom to u išlo. "Nejako sme sa stretli a dali si kávičku, asi pred piatimi mesiacmi. Ľudsky sme si veľmi sadli," hovorí Thomas o začiatkoch ich spolupráce. 

So slovenčinou sa pasuje statočne a začína sa orientovať už aj v našich prísloviach. "Ja sa ich učím opačne. Že naozaj si sadnem a niekto mi povie nie, my si sadneme ako ľudia." V jazykoch má niekedy dobrý zmätok. Keďže rozpráva štyrmi jazykmi, niekedy má v hlave peknú jazykovú párty. 

Znovuzrodenie

Už podľa prvých tónov jeho novej pesničky je jasné, že prešiel veľkou zmenou. "Puskailer sa znovuzrodil. Vidím čo funguje, keď prídem niekde a ľudia si môžu zobrať gitaru do ruky a so mnou si ju zaspievať, tak som vyhral," vysvetľuje zmenu hudobného žánru. Používa viac akustických nástrojov a je cítiť, ako jeho hudba dýcha a žije. 

Koncertovať bude aj v Kremnici, odkiaľ pochádza jeho starý otec. Pri tej príležitosti má v pláne navštíviť aj svoju rodinu, na ktorú nemá toľko času. Koncerty sa zatiaľ budú uberať komornejším štýlom, aby si "premenený" Thomas získal svojich nových fanúšikov. 

Námety na skladby

Zatiaľ čo iní interpreti spievajú o láske či smútku, Thomas píše piesne o bežnom živote. Tam našiel aj inšpiráciu na svoj ďalší singel, ktorý už s Martinom Sarašom pripravujú. Bude sa volať Cappuccino a je venované nie len milovníkom dobrej kávy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie