Polojasno
21°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Peter Nagy má 58 rokov. Aj tak je stále frajer!
Zdielať na

Peter Nagy má 58 rokov. Aj tak je stále frajer!

Nestarnúci slovenský spevák Peter Nagy dnes oslavuje 58 rokov. Je 30 rokov na hudobnej scéne a stále nás nenudí. Dôkazom toho sú vypredané koncerty tak pred desiatkami rokov v obrovských amfiteátroch ako aj teraz.

Peter Nagy študoval na gymnáziu, neskôr pokračoval na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika. V tom čase vystupoval so skupinou Profily a Futura. Profesora Indiga nahral v rozhlase v Košiciach. Po ňom vypukla "Nagymánia".

Preskočil aj Gotta

Valcoval všetky hitparády v krajine. V hudobných anketách sa razom ocitol na prvých priečkach. Dvakrát sa mu podarilo vypredať legendárnu pražskú Lucernu.

Doteraz sa v rádiách hrajú hity ako S nohami na stole alebo Sme svoji. Medzi známe pesničky patrí aj Kristínka iba spí. Srdce hlasito tlčie aj s hitom Láska je tu s nami alebo Aj tak sme stále frajeri. 

Jeho prvý album si kúpilo viac ako 600 tisíc fanúšikov. Po tretej doske prevzal Nagy so svojou kapelou Indigo cenu za milión predaných kusov.

V ankete Zlatý slávik na neho nemal v roku 1985 ani maestro Karel Gott

Svoju múzu, knihy i časopisy pravidelne plní umeleckými fotkami. Ženskú krásu rysuje do jemných aktiv. Bol taktiež oficiálny fotografom súťaže Miss ČR.

Súvisiace články

Najčítanejšie