Zatiahnuté
12°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Skrúcaný, Malachovský a Kostka prichytení pri čine. Takto ste ich ešte nevideli
Zdielať na

Skrúcaný, Malachovský a Kostka prichytení pri čine. Takto ste ich ešte nevideli

Teraz vás vezmeme do zákulisia pripravovanej relácie Všetko čo mám rád, kde zažijete ľudovky v modernom podaní alebo funkovú pieseň hranú na cimbale. Neveríte? Tak sa pozerajte!

Myslíte si, že je ľudová a moderná hudba nespojiteľná? Opak nám dokázali hudobníci a ich hostia, ktorých sme zastihli počas skúšky novej relácie.

Najprv nám zaspievali známy dirigent Braňo Kostka a herec Sväťo Malachovský. Zvolili veľmi netradičnú verziu ľudovej pesničky Červený kacheľ, biela pec.

Východniarska fúzia

"Spojili sme nespojiteľné a vznikajú z toho zaujímavé, ako sa hovorí po východniarsky, fúzie," hovorí s úsmevom spevák a hudobník Ondrej Kandráč.

Ako prezradil Braňo Kostka, aj zoskupenie Fragile, ktorého je súčasťou, sa teraz bude venovať viac slovenskej ľudovej piesni. Všetko podľa neho závisí na šikovnosti muzikantov. 

Funky na cimbale

A aký je dôvod tohto netradičného spojenia ľudovej a modernej hudby? "Snažíme sa spájať generácie. Dnes som prvýkrát v živote počul funky, ktoré hrá cimbal s harmonikou a to je myslím, svetová premiéra. V krajinách, kde sa bežne hráva funky, budú oči vyvaľovať keď uvidia našu slovenskú verziu," vtipkuje moderátor novej relácie Števo Skrúcaný.

Ondrej Kandráč spolu so svojou kapelou nám vždy s inými hosťami ukážu ako zaujímavo môže znieť súčasná hudba s tou, na ktorú tancovali už naši prarodičia. A okrem toho budú hostia hovoriť o všetkom, čo majú radi.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie