Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tono S. rapuje o Mečiarových amnestiách, vyjadrila sa Remiášová
Zdielať na

Tono S. rapuje o Mečiarových amnestiách, vyjadrila sa Remiášová

BRATISLAVA / Mladý slovenský raper Anton Suchota alias Tono S. sa počas uplynulých dní dostal do povedomia mnohých Slovákov. Jeho text piesne - Neublížil som - je plný hnevu a spomienok na zosnulého Róberta Remiáša.

Na sociálnej sieti YouTube mal klip za dva dni takmer 70 tisíc pozretí. Na klavíri raperovi hral a videoklip produkoval Mystika Produkt.

"Keďže som vedel už od decembra, že budú v druhom čítaní vo februári Mečiarove amnestie, tak sme spolu s otcom a kamarátmi rozmýšľali, že by bolo dobré spraviť pesničku na túto tému a zaujať aj mladšie publikum. Rozhodli sme sa pre rap. Podklad som už mal hotový niekoľko dní, hľadal som vhodného rapera, ktorý by bol schopný napísať silný text a nebál by sa o takejto téme vyjadriť. Keďže som robil hudbu do relácie Hudba made in Slovakia pre RTVS, tak som sa nakontaktoval  na Tona S., ktorý prezentoval svoju hudbu v jendej z epizód. Zavolal som mu, povedal mu o nápade a poslal mu hudbu. Tá sa mu páčila, povedal, že do toho ide. Počas noci napísal text, druhé ráno sme nahrali rap v štúdiu a v priebehu ďalších 24 hodín sa natočil klip," opisuje priebeh klavirista a autor hudby Remo Klačanský.

Počas celého klipu sa prelínajú obrazy Mečiarového posledného televízneho vystúpenia a správa v televízii o Mečiarových amnestiách. "Mal som rád život a mám ho rád. Žil som naplno, robil som naplno, dával som vám všetko. A čo teraz mám hovoriť? Poďte, poďme si zaspievať,“ povedal Vladimír Mečiar a práve táto veta je v piesni úvodnou.

"Poviem Ti príbeh o krajine chceš sa ma spýtať či bude pekný, no ani ne. Loď, s ktorou sa aj po rokoch do neznáma plavíme, pardon už dávno je na dne, zďaleka nie na hladine,“ pokračuje text piesne. 

Vo videu je mnoho záberov na horiace auto. "Nezabil si, nič sa nedeje, krv zlezie z rúk aj z košele. Hračky z ocele, púzdra kožené, pán vodič nikdy nefúka, keď sa mocou ožere," spieva sa v piesni. 

Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Pod klip napísala komentár mama mŕtveho Róberta Remiáša, Anna. "Pán Tono S., ..... silné a pravdivé. Ešte mám husiu kožu a musím to rozdýchať.... ĎAKUJEM VÁM. S úctou a pozdravom, Remiášová."

;

Súvisiace články

Najčítanejšie