Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Legendárny hudobník oslavuje. Marián Varga má okrúhle narodeniny
Zdielať na

Legendárny hudobník oslavuje. Marián Varga má okrúhle narodeniny

Legendárny a svojský hudobník Marián Varga, ktorý sa od vážnej hudby dostal k progresívnej rockovej muzike, oslavuje okrúhle výročie. Pri tejto príležitosti mu len to najlepšie zapriali mnohí známi umelci.

Legenda slovenskej hudby Marián Varga má 70 rokov. "To je niečo úžasné, že má sedemdesiatku. To by sme nikdy neboli verili, ale v dobrom. Mariánovi želám skutočne len to najkrajšie, ale v prvom rade zdravie," praje spevák Pavol Hammel. 

Marián Varga po odchode z Prúdov založil Collegium Musicum. Spolupráca s pesničkárom Pavlom Hammelom ale pokračovala.

"Vždy vznikali dobré projekty. Či už to bola Zelená pošta, platňa alebo na Druhom programe sna či dnes už kultový muzikál Cyrano z predmestia," vyratúva pesničkár.

Vargov spoluhráč a kamarát basgitarista Fedor Frešo je od Mariána o tri týždne starší.

"Zoznámil nás Dežo Uršíny, s ktorým som vtedy hral, že je to vážne talent, vynikajúci muzikant z Prúdov. Začali sme sa stretávať a odvtedy sme vlastne spolu," spomína.

Spolu od začiatku

Fotograf Peter Procházka sprevádza Mariána Vargu so svojim objektívom prakticky od začiatku. "Fotky sú tu od 1968, keď som začal fotiť, až do roku 2016," približuje.

Publicista a hudobník Marián Jaslovský mal Vargov plagát na stene svojej izby ako tínedžer. "Napísal krásne pesničky, ktoré nikto nikde nikdy nenapísal," hovorí.

Bubeník Martin Valihora si s Mariánom Vargom zahral prvý krát ako 18-ročný. "Z celého srdca mu želám, aby bol opäť medzi nami na pódiu, aby sa cítil fajn a aby sa jeho zdravie posilnilo tak, aby sme mohli zahrať veľa krásnej hudby a zažiť veľa pekných vecí ako doteraz," praje bubeník.

Súvisiace články

Najčítanejšie