Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Mick Jagger je 8-násobným otcom
Zdielať na
Hudba

Mick Jagger je 8-násobným otcom

Anglický spevák Mick Jagger je osemnásobným otcom. Líder kapely The Rolling Stones a jeho partnerka Melanie Hamrick privítali vo štvrtok na svete syna. Bábätko sa narodilo v New Yorku. Radostnú správu potvrdil zástupca 73-ročného interpreta Bernard Doherty.

"Mick bol v čase pôrodu v nemocnici. Matka a bábätko sú v poriadku a žiadame médiá, aby rešpektovali ich súkromie," uviedol Doherty.

Rodák z Dartfordu v Kente a 29-ročná baletka spolu randia dva roky. Jagger má ďalších sedem detí so štyrmi ženami. Matkami jeho potomkov sú aj Marsha Hunt, Bianca Jagger, Jerry Hall a Luciana Gimenez. Má tiež päť vnúčat a jedno pravnúča.

Mick Jagger je jedným z najpopulárnejších a najvplyvnejších spevákov všetkých čias. S kolegami z The Rolling Stones Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom v roku 2012 oslávil 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Wild Horses, Brown Sugar, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter, Angie či Start Me Up.

Podľa odhadov predali viac ako 200 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Jagger má na konte aj sólov
é albumy She's the Boss (1985), Primitive Cool (1987), Wandering Spirit (1993) a Goddess in the Doorway (2001).

Súvisiace články

Najčítanejšie