Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lucie Bílá koncertovala v Muráni, žalúdok mala až v krku
Zdielať na
Hudba

Lucie Bílá koncertovala v Muráni, žalúdok mala až v krku

V novogotickom Kostole sv. Juraja v dedine Muráň vystupovala česká zlatá slávia Lucie Bílá. Na Slovensku koncertuje veľmi rada.

Lucie Bílá hneď po príchode na Muránsku faru venovala všetku pozornosť miestnym mačkám. Koncert sa mohol začať až potom. "Veľmi som sa tešila. Tá cesta je veľmi kľukatá, mám ešte teraz žalúdok v krku," hovorí niekoľkonásobný Zlatý slávik v kategórii speváčka.

Koncert v kostole

Bílá koncertovala v tamojšom novogotickom kostole. "Mám rada spievanie v kostole. Je tam zvláštna atmosféra, zvláštna pokora u ľudí, u mňa, u kapely, u pianistu," uviedla Bílá.

"Hlavne je to príležitosť, ako a kde poďakovať Bohu za dary, ktoré mi dal. Ja som veriaci človek a Bohu vďačím za mnohé a dúfam, že som dosť dobrá a že je na mňa pýšný," hovorí speváčka.

Má rada slovenské publikum

V kostole zaplnenom do prasknutia, ľudia so zatajeným dychom počúvali Bílej piesne, ktorý je napoly Slovenka. "Môj otec je z Petržalky. Takže polka je vaša. Vyberte si, ktorá sa vám viac páči," hovorí Lucie Bílá.

"Milujem koncerty na Slovensku, pretože tu sú ľudia takí spontánnejší. Milujem české publikum, ale to slovenské je živé a také veľmi vďačné," pochvaľuje si speváčka.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie