Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hudobník Marián Čekovský vie, ako sa dostať do neba
Zdielať na

Hudobník Marián Čekovský vie, ako sa dostať do neba

Hudobník Marián Čekovský prišiel na to ako sa dostať do neba. Recept je jednoduchý. Stačí sa to poriadne naučiť.

"Momentálne si robím inštruktorský vodičský na lietadlo, keď sa mi to podarí, do roka by som mohol pilotovať ja," prezrádza Čekovský.

"Mám zopár kolegov, ktorí to urobili a vidím v tom potenciál. Moju hlavu do niečoho nového zapojiť a pilotovanie bol môj sen vždy," pokračuje. Preto je najvyšší čas si ho splniť. Marián je ten typ, čo má rád pohyb a vždy keď mal možnosť pomotať sa v kokpite, urobil to. Keďže podobná návšteva prebehla bez strachu, sen začal naberať reálnu podobu.

Mladý študent

"Mám to odmalička v sebe. Mal som aj známych na letisku pri Humennom, kde som vyrastal a teraz pri Košiciach je jedno špeciálne letisko, kde sa už chodím pripravovať a mám z toho úžasný zážitok," hovorí hudobník.

Zatiaľ si ale krásu zhora nevychutnáva. "Keď sedíte vedľa pilota, tak máte čas sa pozerať na okolitý svet, ale keď ste pilot, zrazu si to nevšímate, všímate si len prístroje. Cítim sa ako mladý študent, ktorý sa musí veľa vecí doučiť. Lietanie nie je až taký problém, ale veľa vecí musíte mať v hlave a hlavne zodpovednosť, aby sme vždy či už s deťmi alebo aj sami doleteli tam, kam chceme," prezrádza Čekovský.

S Mariánom sa zhovárala redaktorka Petra Poláčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie