Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bubenník AC/DC sa priznal k vyhrážkam smrťou
Zdielať na
Hudba

Bubenník AC/DC sa priznal k vyhrážkam smrťou

Bubeník svetoznámej kapely AC/DC Phil Rud sa na súde na Novom Zélande priznal k vyhrážkam smrťou a k vlastníctvu drog. Nebolo to však zadarmo. Výmenou za jeho priznanie stiahli iný bod obžaloby, na základe ktorého mohli bubeníka odsúdiť na 7 rokov väzenia. O jeho treste rozhodne súd o dva mesiace. Rud však aj tak nebude s AC/DC vystupovať v rámci pripravovaného svetového turné.

Bubeník priznal vinu v súvislosti s obvineniami z vyhrážania sa zabitím a držby metamfetamínu a marihuany. Šesťdesiatročného hudobníka, ktorý tieto obvinenia vlani poprel, prepustili na kauciu. Ďalšie súdne pojednávanie by sa malo konať v júni. V prípade uznania viny za vyhrážanie sa zabitím mu hrozí sedem rokov za mrežami.

Podľa súdnych záznamov sa problémy začali koncom augusta, keď muzikantovi vyšiel sólový album Head Job.  Vo svojej reštaurácii Phil's Place usporiadal v deň vydania nahrávky oslavu, no po čase nebol spokojný s bezpečnosťou.

"Obžalovaný bol nespokojný, že sa uvedenie albumu nevydarilo. V dôsledku toho vyhodil niekoľko zamestnancov, medzi ktorými bola aj obeť, na ktorú mal najväčšiu zlosť," uvádza sa v záznamoch.

Odmena za službu

Rudd po štyroch týždňoch zatelefonoval istému človeku, od ktorého žiadal, aby sa o spomínanú obeť "postaral". Neskôr mu vraj ponúkol 200 tisíc dolárov, motorku, jeden z jeho automobilov alebo dom, čo chápal "ako odmenu za predošlú požiadavku".

Hudobník nasledujúce ráno zatelefonoval bývalému zamestnancovi a povedal, že "príde a zabije ho". Bubeníka zatkli 6. novembra v jeho dome v meste Tauranga po tom, ako tam polícia na základe tipu od nemenovanej osoby vykonala raziu.

Prokurátor následne pre nedostatok dôkazov stiahol obvinenie z pokusu o objednávku vraždy.

Bubenník svetoznámej kapely na súde priznal vinu. Pozrite si video:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie