Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Frontman AC/DC dostane čestný titul!
Zdielať na

Frontman AC/DC dostane čestný titul!

Zdroj: SITA

Brianovi Johnsonovi, frontmanovi autráslskej kapely AC/DC, udelia čestný doktorát. Dostane ho v stredu od predstaviteľov Northumrbia University.

Šesťdesiatsedemročný Brian Johnson získa čestný titul za svoj prínos hudbe.

Kapelu AC/DC založili v roku 1973 bratia Malcolm a Angus Youngovci. O dva roky neskôr debutovali albumom High Voltage. Po ňom nasledovalo ďalších päť štúdioviek.

Legendárny album Highway To Hell kapelu takmer rozložil. Príčinou bolo úmrtie speváka a spoluautora piesní Bona Scotta. Zomrel vo veku tridsaťtri rokov v roku 1980 na otravu alkoholom. Jeho telo nezvládlo noc plnú alkoholu v nočnom podniku v Londýne.

Musia pokračovať

Boniovi rodičia ale hudobníkov presvedčili, aby pokračovali. Kapela teda angažovala speváka Briana Johnsona. Vzápätí vydali album Back In Black.

Nasledovali nahrávky ako For Those About To Rock We Salute You, Blow Up Your Video, Ballbreaker, Stiff Upper Lip či Black Ice.

Na celom svete predali viac ako 200 miliónov kópií nahrávok. Zo siedmich nominácií sa im podarilo zatiaľ získať jednu cenu Grammy. V roku 2003 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Súvisiace články

Najčítanejšie