Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Speváka Bona (54) z U2 trápi vážna choroba
Zdielať na

Speváka Bona (54) z U2 trápi vážna choroba

DUBLIN / Frontman írskej kapely U2 Bono priznal, že posledných približne dvadsať rokov trpí glaukómom. Stalo sa tak v talkšou The Graham Norton Show televízie BBC One.

Ako spevák vysvetlil, z tohto dôvodu neustále nosí slnečné okuliare, dokonca aj keď sa nachádza v miestnosti. "Liečim sa však a budem v poriadku,“ dodal tiež Bono.

Zelený zákal

Glaukóm, známy tiež ako zelený zákal, je ochorenie postihujúce zrakový nerv, ktoré v pokročilých štádiách končí slepotou. Slnečné okuliare pomáhajú ľuďom trpiacim touto chorobou znížiť precitlivenosť na svetlo, ktorá je jedným z prejavov ochorenia.

U2 patrí k úspešným

U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete, pričom podľa odhadov predali viac ako 150 miliónov kópií albumov. Na konte majú trinásť štúdioviek vrátane najnovšej Songs of Innocence (2014), ktorú vydali prostredníctvom služby iTunes.

Medzi ich najväčšie hity patria skladby Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Long Walk to Freedom (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Získali už 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Súvisiace články

Najčítanejšie