Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najhranejšia skladba opäť Get Lucky
Zdielať na
Hudba

Najhranejšia skladba opäť Get Lucky

V Londýne sa odovzdávali Britain Music Awards. A čuduj sa svetu, Nile Rodgers opäť vyhral so skladbou Get Lucky.

Notoricky známa skladba dominovala aj na BMI Awards. Ceny udeľuje americká organizácia chrániaca majetkové práva autorov. Aj keď nejde o žiadnu novinku, funky pieseň patrila aj tento rok medzi najhranejšie skladby v amerických rádiách.

Výhra nad rakovinou

"Ako skladbu roka som vybral Get Lucky. Myslím si, že je to skladba desaťročia, je nádherná, milujem ju," tvrdí člen skupiny Roxette Per Gessle. Ocenenie si prebral hudobník a producent Nile Rodgers, ktorý je spolu s Daft Punk a Pharelom Williamsom zodpovedný za svetový hit. Nile mal ešte jeden dôvod na radosť. A zrejme väčší, než 100 ocenení. V ten deň sa totiž od lekárov dozvedel, že vyhral boj so zákernou chorobou.

"Viac než 3 roky môjho života som sa venoval svojmu znovuzrodeniu. Zasiahla ma rakovina a ja som sa rozhodol, že budem ďalej nahrávať a koncertovať. Myslím si, že to bola skvelá terapia. Pracoval som a cítil som sa skvele. Od dnes viem, že už rakovinu nemám," hovorí.

Jedna z ikon

Hviezdou večera bol aj Sir Tim Rice, britský textár a skladateľ. Práve jemu sa tento rok BMI rozhodla venovať ocenenie za celoživotné dielo a nezmazateľný vplyv na generácie umelcov.

"Je to veľmi milé, som veľmi vďačný BMI a všetkým týmto ľuďom za to, že na mňa mysleli. Som len jednou z mnoho ďalších ikon, ale stále je to privilégium. Človek by však mal myslieť na to, že nie je jediný na svete," povedal.

Najúspešnejší muzikál

V povedomí ľudí je najmä vďaka muzikálom Jesus Christ Superstar a Leví kráľ. Druhý menovaný sa stal najúspešnejším muzikálom všetkých čias. Jeho tržby podľa hovorcu spoločnosti Disney presiahli 6 miliárd dolárov. 

Ocenenie si v slávnostný večer prevzal aj Sting. Skladba Every breath you take, ktorú napísal ako člen kapely The Police, odznela v amerických rádiách už viac ako 12 miliónov ráz.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie