Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Najlepšie zarábajúce seriálové herečky: Kraľuje im zvodná prsatica
Zdielať na

Najlepšie zarábajúce seriálové herečky: Kraľuje im zvodná prsatica

Zdroj: Isifa

Magazín Forbes zverejnil každoročný rebríček najlepšie platených televíznych hviezd. Poďme sa pozrieť, ktoré obľúbené seriálové herečky obsadili prvých päť miest.

Fanfáry pre kráľovnú! Najlepšie zarábajúcou televíznou herečkou sa stala tretí rok po sebe kolumbijská kráska Sofía Vergara (42). Bývalá modelka v období od júna 2013 do júna 2014 zarobila 37 miliónov dolárov (v prepočte približne 28,1 milióna eur). Oproti minulému roku si tak prilepšila o sedem miliónov dolárov (5,3 milióna eur).

Sofia hviezdi v komediálnom seriáli Moderná rodinka a za jednu epizódu jej pribudne na účet neuveriteľných 325-tisíc dolárov.

Za svoje bravúrne stvárnenie dobrosrdečnej a príťažlivej Glorie bola viackrát nominovaná na prestížne ceny Golden Globe Awards či Emmy.

Sofía Vergara

Isifa

Sofia Vergara sa tiež pravidelne umiestňuje na popredných miestach v rebríčkoch najpríťažlivejších žien. Jej zvodné krivky poľahky zatienia o polovicu mladšie kolegyne. Príroda bola k matke 22-ročného syna Manola naozaj štedrá a obdarila ju kyprím poprsím, ktoré k herečke neodmysliteľne patrí rovnako ako silný španielsky prízvuk.

Druhú priečku v rebríčku najlepšie platených herečiek obhájila Mariska Hargitay, známa predovšetkým zo seriálu Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka (1999). Mariska si za rok prilepšila o trinásť miliónov dolárov (9,8 milióna eur).

 Mariska Hargitay

Isifa

Na trojke je hviezda komediálneho seriálu Teória veľkého tresku Kaley Cuoco. Blondínka zarobila za uplynulý rok závratných jedenásť miliónov dolárov (8,3 milióna eur), hoci sa vlani spolu s Mariskou Hargitay delili o druhé miesto.

Príjmy Kaley Cuoco by však mali výrazne vzrásť, keďže nedávno podpísala s tvorcami sitkomu Teória veľkého tresku novú zmluvu. Za jednu epizódu predstaviteľka seriálovej Penny zinkasuje 760-tisíc eur za epizódu.

Kaley Cuoco

Isifa

O štvrté miesto sa delia herečky Julianna Margulies, Ellen Pompeo a Cobie Smulders, ktoré zarobili zhodne po desať miliónov dolárov (7,6 milióna eur).

Prvú päťku uzatvára červenovlasá Alyson Hannigan s 9,5 miliónmi dolárov (7,2 milióna eur). Alyson sa najskôr preslávila v kultovej komédii Prci, prci, prcičky (1999) a jej troch pokračovaniach. Ďalší úspech ju čakal v seriáli Ako som spoznal vašu matku (2005-2014).

Alyson Hannigan

Isifa

Zoznam najlepšie platených televíznych herečiek podľa magazínu Forbes:

1. Sofía Vergara - 37 miliónov dolárov
2. Mariska Hargitay - 13 miliónov dolárov
3. Kaley Cuoco - 11 miliónov dolárov
4. Julianna Margulies - 10 miliónov dolárov
- Ellen Pompeo - 10 miliónov dolárov
- Cobie Smulders - 10 miliónov dolárov
5. Alyson Hannigan - 9,5 milióna dolárov
6. Amy Poehler - 7 miliónov dolárov
7. Mindy Kaling - 6,5 milióna dolárov
8. Kerry Washington - 6 miliónov dolárov
- Zooey Deschanel - 6 miliónov dolárov
- Courteney Cox - 6 miliónov dolárov
9. Claire Danes - 5 miliónov dolárov
10. Lena Dunham - 3,5 milióna dolárov

Pre ženu

Najčítanejšie