Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Polyglotka Celeste Buckingham (19) klebetí v niekoľkých jazykoch!
Zdielať na

Polyglotka Celeste Buckingham (19) klebetí v niekoľkých jazykoch!

O speváčke a teraz už bývalej porotkyni speváckej súťaže X Factor Celeste Buckingham už fanúšikovia vedia takmer všetko. Jej mama Zarin, však prezradila ešte o kúsok viac. Napríklad aj to, v akom jazyku Buckinghamky klebetia.

Mama Buckingham je na dcéry hrdá. "Je to úžasné, krásne mať takéto dcéry. Najväčšiu radosť mám, keď spievajú. Celeste spievala od malička," hovorí Zarin Buckingham.

Mama Zarin sa teraz stará najmä o mladšiu dcéru Carmel, staršia Celeste už má vlastný život. "Celestinej hudbe som rozumela viac ako Carmelinej, tá je taká tinedžerská. Teraz ma však naučila, keďže Celeste je preč," vysvetľuje.

S manželom Thomasom, ktorý je lekár a pôsobil aj na Slovensku, žijú v Spojených štátoch amerických, no na Slovensko nedajú dodnes dopustiť.

"Veľmi málo sme všetci štyria spolu. Manžel pracuje inde, ja cestujem. Najviac som s Carmel, ona je ešte také moje dievčatko," priznáva.


Síce málokedy, no z času na čas sa predsa len stane, že sa všetci stretnú doma za jedným stolom. "Snažíme sa spolu tráviť čo najviac času, keď sa dá. Doma hovoríme po anglicky," vysvetľuje matka bývalej porotkyne X Factoru. 

Pozrite sa, čo hovorí mama Buckingham o svojich dcérach:

Slovenčina nie 

To však nie je jediná reč, ktorá sa ozýva v dome Buckinghamovcov. "Keď bol manžel doma a so Celeste sme chceli rozoberať dievčenské veci, rozprávali sme sa po perzsky," hovorí potmehúcky.

Zarin je pôvodom z Iránu a perzštinu naučila aj svoju dcéru. Aj tej sa však musianiekedy vyhnúť. "Keď sme napríklad v Los Angeles, kde veľa ľudí rozumie po perzsky, hovoríme po nemecky," vysvetľuje. 

Slovenčinu precvičujú minimálne. Zarin sa však snaží nezabudnúť našu reč. "So Slovenskom pracuje, mám tam firmy, telefonujem, píšem emaily, aj keď gramaticky veľmi zle," hovorí.

Celeste si za posledné mesiace slovenčinu veľmi zlepšila. Je teda možné, že sa budú dom rozprávať aj po slovensky.

Súvisiace články

Najčítanejšie