Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Piate výročie od smrti kráľa popu Michaela Jacksona (†50)
Zdielať na

Piate výročie od smrti kráľa popu Michaela Jacksona (†50)

Titul kráľ popu zostáva aj päť rokov po jeho smrti americkému spevákovi Michaelovi Jacksonovi. Zomrel 25. júna 2009 na predávkovanie sedatívami.

Do histórie hudby sa kráľ popu zapísal najmä albumom Thriller. Doposiaľ je jeho najpredávanejším. Od 90. rokov už ale Jackson pútal stále väčšiu pozornosť svojím výstredným správaním, plastickými operáciami i obvineniami z údajného sexuálneho zneužívania detí.

Jackov moonwalk

Michael Joseph Jackson sa narodil 29. augusta 1958 v meste Gary. Od malička spieval so svojimi bratmi v skupine Jackson 5 a už v roku 1971 vydal prvé sólové album Got to Be There. Slávny Thriller z roku 1982 je jeho šiestou štúdiovou platňou, z ktorej sa predalo až 65 miliónov nosičov.

Aj nasledujúce albumy Bad, Dangerous či HIStory sa predávali v desiatkach miliónov. Popularitu mu zvýšil film Moonwalker. Vďaka nemu dostal názov aj jeho známy tanečný krok.

Na prelome 80. a 90. rokov už sa ale stránky bulváru stále viac plnili informáciami o počte jeho plastických operácii tváre, o jeho stále bledšej pleti či chorobnej túžbe po čistote.

Takto spomína svet na kráľa popu, pozrite si reportáž:

Obvinenia zo zneužívania

V roku 1993 bol kráľ popu prvýkrát obžalovaný zo sexuálneho zneužitia trinásťročného chlapca. Nič mu ale nedokázali, no Jackson sa aj napriek tomu dohodol s rodinou chlapca na mimosúdnom vyrovnaní, čím prišiel o časť svojho vtedy ešte rozsiahleho majetku i o starostlivo budovaný imidž.

Za podiel na smrti Michaela Jacksona, ktorý sa vtedy pripravoval na návrat na hudobnú scénu, súd uznal vinným jeho osobného lekára Conrada Murraya a odsúdil ho na štyri roky.

Pieseň piesní Thriller v podaní kráľa popu:

Súvisiace články

Najčítanejšie