Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajt prehovoril! Toto povedal raper Tupac (†25) pred smrťou
Zdielať na

Policajt prehovoril! Toto povedal raper Tupac (†25) pred smrťou

Zdroj: SITA

Policajný dôstojník Chris Carroll, ktorý bol na mieste práve v momente, keď neznámi útočníci zastrelili amerického rapera Tupaca Shakura, zverejnil posledné slová tejto legendy. A neboli tak úplne mierumilovné.

Vojna gangov

V septembri 1996 raper Tupac Shakur odchádzal z boxerského zápasu Mikea Tysona, keď na neho neznámy útočník niekoľkokrát vystrelil. Zranenia boli smrteľné.

Zanechal po sebe nešťastných fanúšikov, množstvo hudobných hitov a niekoľko otázok okolo jeho smrti, ktoré aj po osemnástich rokoch ostávajú nezodpovedané. Podľa oficiálnych informácií sa stal obeťou vojny medzi gangami z východného a západného pobrežia USA.

Celý tragický incident prebehol veľmi rýchlo. Keď auto s Tupacom zastavilo na semafóre, priblížil sa biely Cadillac, z ktorého sa začalo strieľať. Policajt Chris Carroll bol na mieste prvý. 

"Snažil som sa otvoriť dvere, ale nešlo to," spomína Carroll. Jeden z Tupacových priateľov sa zjavil za jeho chrbtom, zľakol sa a namieril na neho zbraň. "Všetci na zem!" kričal.

Keď sa mu konečne podarilo otvoriť dvere, telo známeho rapera vypadlo z auta. "Schmatol som ho ľavou rukou až na mňa spadol. V pravej ruke som stále držal zbraň," cituje policajta televízia CNN

"Bol celý od krvi. Hneď som si všimol, koľko zlata má na sebe. Všetko bolo zakrvavené. Do konca života si budem pamätať tento moment," pokračuje.

Tupacovi priatelia na neho len zúfalo pozerali a kričali: "Pac! Pac!"

Poslal ho "niekam"

"Snažil sa zo seba niečo dostať, ale nešlo to. Pozrel som sa na neho a vtedy som si uvedomil, že to je Tupac Shakur," opísal incident Carroll.

Policajt sa chcel od zomierajúceho Tupaca dozvedieť meno vraha, ten ho však ignoroval. "Potom sa ale na mňa pozrel. Pozeral sa mi priamo do očí. Znova som sa ho opýtal, kto ho zastrelil," spomína Carroll.

"Nadýchol sa a otvoril ústa," hovorí. Policajt s napätím očakával, čo raper povie a pravdepodobne ostal veľmi prekvapený, keď z jeho úst vyšla známa anglická veta, ktorá adresáta posiela "niekam". Potom upadol do bezvedomia. O šesť dní neskôr skonal.

Súvisiace články

Najčítanejšie