Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muži, ktorí chceli zabiť Joss Stone (27), sa odvolali
Zdielať na

Muži, ktorí chceli zabiť Joss Stone (27), sa odvolali

Dvojica mužov, ktorá plánovala zabiť soulovú speváčku Joss Stone, sa odvolala voči svojim trestom. Kevina Liverpoola dostal doživotie a Junior Bradshaw si mal odsedieť 18 rokov.

Plánovali vraždu

Muži, ktorí v roku 2011 plánovali zavraždiť britskú soulovú speváčku Joss Stone, nesúhlasia s rozsudkami. Kevina Liverpoola a Juniora Bradshawa vlani v apríli uznala porota vinnými.

Liverpoola poslal súd za mreže na doživotie s tým, že vo väzení si musí odsedieť minimálne desať rokov a osem mesiacov. Bradshawa odsúdili na osemnásť rokov. Odvolací súd vynesie verdikt v utorok.

Bradshawa a Liverpoola zatkli v júni 2011 po tom, čo ich objavili neďaleko speváčkinho domu v Cullomptone v grófstve Devon. Pri sebe mali samurajské meče, povraz, vrece na mŕtvoly a mapy okolia, kde speváčka býva.

Mali pri sebe i odkaz s textom "Nájdi rieku, do ktorej ju hodíme". Mužov porota usvedčila aj z plánovania krádeže a vážneho ublíženia. Na súdnom procese, ktorý trval dva týždne, Stone vypovedala, že o prípravách na jej zabitie sa dozvedela od policajtov až po tom, čo podozrivých zatkli.

Joss Stone (27) sa preslávila v roku 2003 zásluhou multiplatinového debutového albumu The Soul Sessions. Darilo sa aj ďalšej štúdiovke Mind Body & Soul. Album v roku 2005 nominovali na Grammy a Stone si vtedy vyslúžila aj nomináciu v kategórii Najlepší nováčik. 

S treťou štúdiovkou Introducing Joss Stone sa jej po prvý raz podarilo dostať do top 10 amerického albumového rebríčka, kde obsadila druhé miesto, pričom v prvej desiatke sa umiestnili aj nahrávky Colour Me Free!, LP1 a The Soul Sessions Vol. 2.

V roku 2009 sa stala členkou skupiny SuperHeavy, v ktorej pôsobili aj Mick Jagger, A. R. Rahman, Dave Stewart a Damian Marley. Predala približne 14 miliónov kópií svojich albumov a získala dve Brit Awards a jednu cenu Grammy.

V roku 2012 jej majetok odhadli na 10 miliónov libier a obsadila piate miesto v rebríčku najbohatších britských hudobníkov mladších ako 30 rokov. Speváčka sa 27. júla predstaví v bratislavskej Refinery Gallery.

Súvisiace články

Najčítanejšie