Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Lorde (17) je najlepšou medzinárodnou speváčkou
Zdielať na
Hudba

Lorde (17) je najlepšou medzinárodnou speváčkou

Pozývame vás na dokonalý žúr. V Londýne totiž plesala britská hudobná smotánka. Bolo sa na čo pozerať aj čo počúvať. Poďte sa pozrieť, kto kraľoval ktorej kategórii a kto pódiu.

Ceny britského hudobného priemyslu si umelci rozdávali už 34krát. Najúspešnejšie z neho vyšli skupiny Arctic Monkeys a One direction. Artic Monkeys sa tešili z ceny za najlepší britský album a najlepšiu britskú skupinu.

"Práve sme prišli o 15 libier, ktoré sme stavili na One direction," povedal frontmen skupiny Arctic Monkeys Alex Turner. V počte cien im dokázali konkurovať len One Direction, ktorí budú opatrovať rovnako dve ceny. Za najlepšie Britské video a za Globálne najúspešnejšiu britskú kapelu.

Naj britským interpretom sa stal David Bowie. Ďakovná reč zaznela  z úst Kate Moss. Aj s odkazom pre Škótov čoskoro hlasujúcich za nezávislosť. Cenu pre najlepšiu medzinárodnú speváčku jej však vyfúkla mladučká Novozélanďanka Lorde.

"Je to veľké prekvapenie. Ďakujem," povedala po vyhlásení víťaza speváčka. O vydarenom večeri môže hovoriť aj Bruno Mars. Konkurentov prevalcoval v prestížnej kategórii najlepší zahraničný umelec. "Je mi cťou vyhrať v takej skvelej konkurencii. Ďakujem fanúšikom. Veľmi radi pre vás vystupujeme," povedal Mars.

Ako jediná z medzinárodných cien zostáva na starom kontinente soška pre najlepšiu medzinárodnú skupinu. Vďaka francúzskemu duu Duft Punk.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk/Marcela Gatciová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie