Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Beatlesmánia trvá už neuveriteľných 50 rokov
Zdielať na
Hudba

Beatlesmánia trvá už neuveriteľných 50 rokov

Február 1964 sa do histórie zapísal ako mesiac, keď Spojené štáty zachvátila horúčka. Spôsobili ju štyria mladíci spoza veľkej mláky, ktorým Amerika padla k nohám. Reč je o Beatles a ich prvom vystúpení pred americkými kamerami. Presne pred 50-timi rokmi.

Vstupenkou k americkému publiku bola pre Beatles šou Eda Sullivana. Paul, John, Ringo a George zmenili Ameriku. Piatimi hitmi dobili srdcia fanúšikov prakticky za noc a v mnohých prípadoch na celý život.

V časoch najväčšej slávy, ale aj dnes sú The Beatles považovaní za najúspešnejšiu skupinu histórie. Za všetko hovoria pocty od kolegov z brandže. Vychutnať si ich však môžu už len dvaja členovia - Paul McCartney a Ringo Starr.

Pri príležitosti polstoročnice na americkom trhu im hold vzdali hudobníci ako Eurythmics či Stevie Wonder, ktorí sú sami legendami. Koncert na počesť dobytia amerických sŕdc a hitparád síce vznikol už po Gala večeri Grammy, divák si naň ale bude musieť  počkať do 9. februára.

Legendárni chrobáci postavili kolegov zo stoličiek na odovzdávaní cien Grammy. Ringo Starr a Paul McCartney sa však vrátili nielen na pódium, ale aj za hudobné nástroje. "Dámi a páni, sir Paul McCartney s malou výpomocu od svojho priateľa Ringa Starra?" uviedla hudobníkov herečka Julia Roberts.

Čerešničkou na torte bol gramofónik pre Paul McCartneyho. Ukázal, že aj na staré kolená dokáže konkurentom vypáliť rybník. V kategórii najlepšia roková skladba bodoval s Davom Grohlom z Foo fighters. Viac TU.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie