Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Škrabáková (43) radí, ako na boľavý chrbát
Zdielať na
Hudba

Škrabáková (43) radí, ako na boľavý chrbát

Na cvičenie sa dala aj Gabriela Kreutz Škrabáková. Avšak nie je to tak jednoduché, a preto vám poradíme. Nasledujúce cviky vám môžu pomôcť aj s bolesťou chrbta!

Ukrutné bolesti chrbta? Tie herečka Gabika Kreutz Škrabáková veľmi dobre pozná! Teda, poznala. Začala totiž cvičiť a to jej pomáha! "Ja som mala kedysi zdravotné problémy práve preto, že som málo cvičila. Na chrbáte som nemala žiadnu svalovú hmotu, zhoršilo sa mi to počas prvého pôrodu a teraz sa problémy kvôli druhému bábätku opäť vrátili," vysvetľuje Gabika.

Ale pozor! Začať cvičiť cviky na chrbát nejde len tak bez premýšľania. Aj v tom musíte mať systém, aby ste ste si neublížili. "Keď vás bolí chrbát, určite by som nezačal hneď posilňovať. Na ľudskom tele sú svaly, ktoré sa nám časom skracujú a niektoré svaly sa nám časom uvoľňujú a ochabujú. Keď chcete posilňovať svaly, treba najprv ponaťahovať tie svaly, ktoré sú skrátené," radí profesionálny fitness tréner Peter Dragúň.

Na to je vhodný napríklad aj naťahovací cvik v tureckom sede. Gabike však veľmi dobre uvoľňuje stuhnutý chrbát aj iné cviky, alebo klasický mačací chrbát. Pri posilňovacích cvikoch si to už budete musieť odmakať viac! "Mám pocit, že moje svaly sa po tréningu začali postupne naťahovať," priznáva herečka.

Pri posilňovacích cvikoch si na výsledky musíte počkať pri pravidelnom cvičení približne mesiac. A keď vytrváte aj naďalej, cvičenie bude pre vás postupen "malina".

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie