Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Legendárna kapela The Beatles opäť ožila!
Zdielať na
Hudba

Legendárna kapela The Beatles opäť ožila!

Potlesk fanúšikov je pre nich samozrejmosť. Ak sa im však dostane rovnakej pocty od kolegov, je to iná káva. K hviezdam, ktoré takýto pocit zažili, patria aj The Beatles. Poďte sa pozrieť, aké šialenstvo vyvolali, keď hudobná smotánka oslavovala 50 rokov od chvíle, čo chrobákom z Liverpulu padol k nohám celý svet. Najprestížnejšie hudobné ceny Gremy zostali v tej chvíli v tieni legiend.

Legendárni chrobáci najnovšie postavili kolegov zo stoličiek na odovzdávaní cien Grammy. Ringo Starr a Paul McCartney sa však vrátili nielen na pódium, ale aj za hudobné nástroje. "Dámi a páni, sir Paul McCartney s malou výpomocu od svojho priateľa Ringa Starra?" uviedla hudobníkov herečka Julia Roberts.

V sále vyvolali eufóriu, tlieskali im starí harcovníci, aj čerství držitelia zlatých gramofónikov. Punc výnimočnosti dal ich vystúpeniu aj fakt, že od smrti Georga Harrisona spolu vystúpili len štvrtýkrát. Odovzdávanie Grammy však bola iba ochutnávka.

Veľká oslava polstoročnice od dobitia amerického trh pokračovala po veľkolepom galavečeri. Hold Bitlsákom prišla vzdať aj Katy Perry, Pharrell Williams, či Eurythmics. Tí sa dali dokopy špeciálne pre túto príležitosť. "Neváhali sme. Chceme mať čo najviac času, aby sme mohli zahrať niečo iné, než obohratý originál," vyhlásil hudobník Dave Stewart.

"Odkedy sa Beatles objavili, navždy zmenili hudbu. Keď som sa presťahoval do Nashvilu, každý hovoril len o nich," spomínal spevák Keith Urban.

Čerešničkou na torte bol gramofónik pre Paul McCartneyho. Ukázal, že aj na staré kolená dokáže konkurentom vypáliť rybník. V kategórii najlepšia roková skladba bodoval s Davom Grohlom z Foo fighters.

Ako spevák Dave Grohl uviedol, že zavolal Paulovi a pozval ho do štúdia. Tam si spolu "zadžemovali" staré pesničky. "Hej, a ja som mu povedal, to je už za nami. Poďme vymyslieť niečo nové a toto je výsledok," prezradil Paul McCartney. A čo by to bolo za žúr, ak by na ňom chýbala Yoko Ono.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk/ Marcela Gatciová

Zdielať na

Najčítanejšie