Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Legendárni The Beatles dostanú ďalšiu prestížnu cenu
Zdielať na
Hudba

Legendárni The Beatles dostanú ďalšiu prestížnu cenu

Anglická rock and rollová kapela The Beatles je známa na celom svete. Nahrala veľké množstvo piesní, ktoré sa hrajú v rádiách a televíziách dodnes. Do zbierky tejto populárnej kapely teraz pribudne ďalšie prestížne ocenenie - cena za celoživotné dielo!

Legendárna britská kapela The Beatles dostane od americkej Národnej akadémie nahrávacích umení a vied cenu Grammy za celoživotné dielo! Ocenenia rozdajú 25. januára, deň pred slávnostným udeľovaním Grammy v hlavných kategóriách.

The Beatles vznikli v roku 1960 v Liverpoole a dodnes ich hudobní kritici považujú za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Vo Veľkej Británii nahrali a vydali dvanásť štúdiových albumov. Kapela si vyslúžila 25 nominácií na Grammy, z ktorých osem dokázala premeniť na ceny. Formácia získala aj Oscara a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zo slávnej štvorky sú nažive už len dvaja členovia. Johna Lennona zavraždil v roku 1980 v New Yorku fanúšik Mark David Chapman. Spevák a gitarista George Harrison v roku 2001 podľahol rakovine. Paul McCartney a Ringo Starr sú stále hudobne aktívni.

Aj vďaka tejto kapele je jednou z najslávnejších vdov na svete Yoko Ono. 80-ročná žena je nielen umellkyňa, ale aj hudobníčka, aktivistka a predovšetkým bývalá žena Johna Lennona. Svet jej nevie odpustiť, že sa zasadila o to, aby sa slávni chrobáci rozpadli. Viac si prečítajte TU.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:45!

Zdroj: topstar.sk/SITA

Zdielať na

Najčítanejšie