Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prečo je X Factor X, tu je vysvetlenie
Zdielať na
Hudba

Prečo je X Factor X, tu je vysvetlenie

O tom, že na Slovensko prichádza slávna televízna show X Factor sa už nešušká, ale hovorí poriadne nahlas. Prečo je ale v názve to X? Prečo nie napríklad mäkkú P? Odpoveď je jednoduchá. Pretože tu ide o hľadanie tých najlepších. A tí najlepší musia mať okrem parádneho hlasu ešte niečo navyše.

Presne tak ako hráči bridžu, X potrebujú aj súťažiaci v šou X Factor. Ten sa už takmer desať rokov vysiela v 47 krajinách sveta. A o tom, že šou má poriadne grády, svedčí aj počet ľudí, ktorí sledovali prvú sériu. 12 miliónov Američanov.

"Písmeno X evokuje mnohoznačnosť, nekonečnosť, mnohorakosť, rozmanitosť. Evokuje to istú modernitu, istú novosť," vysvetľuje sociologička Sylvia Porubänová.  Ľahko zapamätateľné, vzbudzujúce rešpekt, aj tak by sa dalo charakterizovať veľavravné písmeno X.  Možno aj preto si ho tvorcovia najsledovanejšej šou vybrali.

"Jednoducho je mnohosľubné, a to umožňuje nielen rozličným typov súťaží, ale aj výrobkov predkladať toto písmeno pred svoju ponuku," dodáva Porubänová. X si za svoje nadprirodzené schopnosti zaslúžil aj mutant X-men. Najskôr komiksový hrdina, neskôr aj obľúbený kino hit.

X-ko nesie aj jeden z najdlhšie vysielaných seriálov, ktorý bol prvý raz vysielaný v roku 1993 a skončil v roku 2002. Sú to Akty X.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 23:00!

Zdroj: topstar.sk/Alexandra Kepazová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie