Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spevák Müller (52) otvorene: Môj život bez drog
Zdielať na
Hudba

Spevák Müller (52) otvorene: Môj život bez drog

Vraví sa, že v umeleckých kruhoch je užívanie omamných látok bežnou vecou. Vraj vďaka nim nachádzajú inšpiráciu a ich tvorba je potom jedinečná. Problémom však je, keď sa hranica medzi inšpiráciou a závislosťou úplne stratí.Vie o tom Richard Müller.

Bujarým zábavám a večierkom sa Richard Müller Vvyhýba. Že by sa bál, že ho ovládne túžba dať si napríklad pohárik vína?  "Pohárik nie. Alkohol som nikdy nemal rád a keď som kedysi pil, tak preto, aby som sa niekam posunul, nie preto, že mi to chutí," vysvetľuje Richard.

Nie len k alkoholu, ale ani k omamným látkam už od istej doby Richard neinklinuje. So závislosťami však nie je jednoduché sa rozlúčiť. "Musí prísť niečo zásadné, v mojom prípade to bolo štádium, kedy som vďaka tomu bol na hranici medzi životom a smrťou," dodáva spevák.

"Všetci najbližší odchádzali a vlastná rodina mala tendenciu ma opustiť," popisuje ťažké obdobie Müller. Najväčšia frustrácia ale prišla z toho, že to, čo mu pred tým spôsobovalo radosť a bolo pre neho vzpruhou, sa neskôr premenilo na absolútnu temnotu.

"Prestalo to byť produktívne, pokiaľ som v minulosti následkom niečoho zacítil inšpiráciu a písal nejaké veci, to bola jedna vec, a potom prišlo obdobie, kedy to s produktivitou a inšpiráciou nemalo nič spoločné," dodáva spevák.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:25!

Zdroj: topstar.sk/Alexandra Orviská

Zdielať na

Najčítanejšie