Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Rodina Curta Cobaina (†27) chce zarobiť, predáva rodný dom
Zdielať na
Hudba

Rodina Curta Cobaina (†27) chce zarobiť, predáva rodný dom

Lídra kapely Nirvana Kurta Cobaina asi predstavovať netreba. Aj po smrti má stále obrovské množstvo fanúšikov. Tých zrejme poteší, že dom jeho rodiny je na predaj. Dvojposchodová budova sa predáva za pol milióna dolárov, čo je asi 7-násobok jej hodnoty.

Predávajúcimi sú matka a dcéra hudobníka, ktoré sa z domu už pred niekoľkými rokmi odsťahovali. V dome je ešte stále Kurtova izba a dokonca aj pôvodné vybavenie - vrátane matracov, na ktorých legenda spala. 

Kúpiť sa dá za asi 370-tisíc eur, hoci jeho trhová hodnota je zhruba 49- tisíc eur.

Cobainovci kúpili dom v roku 1969, keď mal Kurt dva roky. Žili v ňom nasledujúcich sedem rokov, kým sa jeho rodičia nerozviedli. Neskôr, keď mal 17 až 20 rokov, v ňom znova býval so svojou matkou. Ako uviedla spevákova sestra Kim, nový majiteľ získa aj matrac, na ktorom Cobain spával ako tínedžer.

"Rozhodli sme sa predať tento dom, hoci z toho máme zmiešané pocity, pretože sme ho všetci milovali a máme naň množstvo krásnych spomienok. Naša rodina však už nežije v štáte Washington, a preto máme pocit, že je načase ho opustiť. Boli by sme však radi, keby z neho vzniklo múzeum," uviedla Kim.

Kurt Cobain zomrel 5. apríla 1994 vo veku 27 rokov, pričom podľa oficiálnej verzie sa vo svojom dome v Seattli zastrelil guľovnicou. Jeho telo našiel elektrikár, ktorý do domu prišiel namontovať alarm. Pitva ukázala, že mal v tele aj veľké množstvo heroínu. 

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:25!

Zdroj: topstar.sk, isifa, tv joj

Zdielať na

Najčítanejšie